A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jake Shears: Do The Television – klip a Scissor Sisters-énekes legújabb diszkódalához

2021. június 11., 16:54

Az amerikai Scissor Sisters bulizenekartól a 2012-es leállás óta csak 2017-ben kaptunk egy alkalmi jótékonysági felvételt SWERLK címmel, de a meleg frontember Jake Shears (polgári nevén: Jason F. Sellards, ) továbbra is aktív: a Creep City és Big Bushy Mustache klipekkel beharangozott 2018-as első szólóalbuma és 2019-es B-Sides EP-je (meg a Queens Of The Stone Age-féle Desert Sessions projekt Vols. 11 & 12 lemezén való szereplése) után a tavalyi Meltdown táncdalával a néhai diszkóénekes Sylvester előtt tisztelgett, idei új számát pedig a hetvenes évtized végének David Bowie-ja és nyolcvanas évekbeli Lionel Richie-slágerek inspirálták.

„Ez az íz jól jellemzi azt az adagnyi új dalt, amiket mostanában írtam. . . Az tetszik benne a legjobban, ahogy a hűvösség és távolságtartás felől a melegebb érzések és az önfeledtség irányába mozdul, és teljesen máshová fut ki, mint ahonnan elindult. A nyelvről és a jelentés elvesztéséről szól, a szimbólumok változásáról, az elfeledett történelemről és arról, ahogy követed a leghangosabb hangot a szobában” – mondja a második szólóalbumán dolgozó 42 éves énekes, aki a Do The Television alapötletét még a Scissor Sisters 2010-es Night Work nagylemezének idején kezdte kidolgozni, de csak a tavalyi tízéves jubileum idején szedte újra elő, és aztán teljesen újraírta a dalt a gitáros-producer Ryland Blackinton (ex-Cobra Starship, This Is Ivy League, GRVRBBRS) és az Oliver elektrofunk DJ-duóból ismert Vaughn Oliver (U-Tern) társaságában. A diszkószámhoz a videót Stevie Be és Craig MacNeil készítette a megidézett korszak esztétikájához igazodva.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jake Shears (@jakeshears) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jake Shears (@jakeshears) által megosztott bejegyzés

.
Jake otthoni David Bowie-oltárja az angol énekes születésének 74. (és halálának idei ötödik) évfordulóján:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jake Shears (@jakeshears) által megosztott bejegyzés

.
Jake Shears legutóbbi kollaborációja a német technoproducer Boys Noize (Alexander Ridha) chicagói house inspirálta All I Want című múlt havi számában, melyhez Dan Streit rendezett videót:

.
egy tavaly áprilisi lyric video a Meltdown című legutóbbi Jake Shears-szólódalhoz:

Public Service Broadcasting: Bright Magic – a berlini albumon Blixa Bargeld és Nina Hoss
szept. 24., 23:54
Duran Duran: Tonight United – új dal Giorgio Moroder diszkóproducerrel
szept. 24., 12:50
King Hannah: Well-Made Woman – új klipdal Hannah Merrick gitáros-énekesnő együttesétől
szept. 23., 23:48
Damon Albarn: Royal Morning Blue – újabb szám Blur/Gorillaz-főnök szólólemezéről
szept. 23., 9:44