A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

James Blake: The Colour In Anything – meglepetés-albummegjelenés +FRISSÍTÉS: a Bon Iver-duett klipje!

2016. május 6., 3:14

Az éjszaka hirtelen felpörögtek az események James Blake másfél éve várt új lemeze körül: a 2011-es címnélküli debütalbum és a 2013-as Mercury Prize-nyertes Overgrown dalaival 2014 őszén a budapesti Electronic Beats fesztiválon is fellépett angol billentyűs-dalszerző-énekes-producer annak idején már 2015 első felére beígérte harmadik LP-jét, de csak 2016 februárjában mutatta róla az első kislemezt (Modern Soul), majd egy áprilisi újabb beharangozó szám (Timeless) után tegnap este bement a BBC rádióba Annie Mac műsorába, és további dalpremierek közepette közölte, hogy éjfélkor megjelenik a teljes albuma – és meg is jelent!

A 2014 végén még Radio Silence munkacímen emlegetett lemezt a 27 éves dalnok végül The Colour In Anything címmel jelentette meg (ezt már a múlt héten lehetett sejteni, mikor ezzel a felirattal tűnt fel egy londoni házfalon – és az énekes Twitter-oldalán – 83 éves névrokonának, a Roald Dahl-gyerekkönyvek illusztrációival elhíresült Sir Quentin Blake-nek egy friss festménysorozata, majd a felpingált cím James Blake nevével együtt is feltűnt egy brooklyni óriásplakáton).

jamesblake-mural

jamesblake-colorusa

Az albumon társproducerként közreműködik Rick Rubin, míg az alábbi közös kép bal oldalán látható Justin Vernon (Bon Iver) a társszerzőként jegyzett Meet You In The Maze és I Need A Forest Fire című számok közül az utóbbiban vokálozik is.

jamesblake-boniver

Frank Ocean is kapott két társszerzői kreditet a lemezen, a My Willing Heart és Always című dalokban  – Blake egy friss interjúban elmondta, hogy az amerikai R&B énekes óriási inspirációt jelentett számára, jó barátok lettek, és cserében ő is közreműködik Frank Ocean készülő új albumán.

jamesblake-frankocean

James Blake a dalpremierek között interjút is adott a BBC Radio 1 adón Annie Mac műsorában – az i>)) jelre kattintva indítható alábbi lejátszón:

.
az új James Blake-lemez egyik Frank Ocean-kollaborációja, a My Willing Heart, mely a rádiópremiert kapó két számmal egy időben került fel a YouTube és a Spotify oldalára:

.
a BBC Radio 1 adón tegnap este bemutatott két James Blake-szám, a koncertekről már ismert Radio Silence stúdióverziója. . .

. . . és a Bon Iverrel közösen előadott I Need A Forest Fire:

FRISSÍTÉS: a közös dalhoz május 10-én egy szép videoklip is érkezett!

.
FRISSÍTÉS 2: a teljes The Colour In Anything album James Blake hivatalos YouTube-csatornáján!

.
az album számlistája és Quentin Blake festette borítója:

James Blake: The Colour In Anything (2016)

Radio Silence
Points
Love Me In Whatever Way
Timeless
F.O.R.E.V.E.R.
Put That Away And Talk To Me
I Hope My Life (1-800 Mix)
Waves Know Shores
Choose Me
I Need A Forest Fire
Noise Above Our Heads
The Colour In Anything
My Willing Heart
Two Men Down
Modern Soul
Always
Meet You In The Maze

jamesblake-colour2

jamesblake-16tracklist

.
az iTunes és Spotify oldalán elérhetővé tett új lemez kiadása előtt másfél héttel James Blake már részese volt egy hasonló meglepetésmegjelenésnek, ugyanis ő is szerepelt Beyoncé április végén kijött Lemonade albumán – a Pray You Catch Me című nyitódalban és a Forward című alig másfél perces számban társszerző is volt, sőt az utóbbit társproducerként is jegyezte és ő maga is énekelte:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39