A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Januárban érkezik a The Smile második nagylemeze

Wágner Gábor
2023. november 14., 13:35

Thom Yorke, Jonny Greenwood és Tom Skinner triója, a The Smile bejelentette, hogy 2024. január 26-án érkezik új lemezük, a Wall Of Eyes az XL Recordings gondozásában. Az album címadó dala már meg is jelent, melyhez Paul Thomas Anderson rendezett kisfilmet.

Kevesen tudják a BAFTA-díjas amerikai filmrendező-forgatókönyvíró-producerről, hogy készített már klipet korábban többek között a Radiohead, Fiona Apple és a Haim számára is. Mostani alkotása tökéletes keretbe foglalja az egyszerre meditatív, szuggesztív és kísérteties dalt.

Az új nagylemezt az Abbey Road stúdióban, illetve Oxfordban rögzítette a zenekar, a produceri és keverési munkálatokat Sam Petts-Davis végezte, aki korábban is már dolgozott velük. Az albumon közreműködik a London Contemporary Orchestra vonószenekar. A Wall Of Eyes című szerzemény a második dal, amit megismerhetünk az új albumról, nyáron ugyanis már befutott a Bending Hectic című szám, amit a The Smile a 2022-es Montreux-i Jazzfesztiválon mutatott meg először a közönségnek. A zenekar a lemezbejelentést egy 2024-es európai turné hírével is megfejelte, azonban magyarországi dátum egyelőre nincs kilátásban.

Dallista:

Wall Of Eyes
Teleharmonic
Read The Room
Under Our Pillows
Friend Of A Friend
I Quit
Bending Hectic
You Know Me!

Szerző: Wágner Gábor