A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Januárban Gary Oldman és Ricky Gervais is tiszteleg majd David Bowie előtt, amit mi élőben nézhetünk meg

2021. december 9., 10:46

Az utánozhatatlan és megismételhetetlen David Bowie 2016. január 10-én hunyt el, két nappal a 69. születésnapja után. Egy évvel később a volt kísérőzenészeiből verbuvált zenekar megtartotta a zenész születésnapján az első, Bowie előtt tisztelgő koncertjét, majd világkörüli turnéra is indult a programmal. 2022. január 8-án különleges műsorral készülnek, amit élőben is streamelnek, így a világ bármely pontján megnézhető majd, csak a net elé kell leülni.

A fő szervezője az eseménynek Mike Garson billentyűs, aki már jó ideje játszott Bowie mellett, amikor a zenész meghalt. Garson jórészt a Reality Tour Band tagjaiból hozta össze a(z emlék)zenekart, amelyik a 2022. január 8-i koncertet is adja. De legalább ennyire fontosak, ha nem fontosabbak a velük fellépők. David Bowie 75. születésnapján a következő művészek adják majd egymásnak a mikrofont: Ricky Gervais humorista-színész-rendező, Gary Oldman és Evan Rachel Wood színészek, a Duran Duran tagjai, Simon Le Bon és John Taylor, két rockzenekar, a Living Colour és a Walk The Moon, valamint az amerikai popzenész, Jake Wesley Rogers. Az, hogy színészek is fellépnek egy Bowie koncerten, annyira nem furcsa, a 2020-as eseményen például Michael C. Hall (Dexter) adta elő a Starmant. Gary Oldman és Ricky Gervais ráadásul jó barátai is voltak a zseniális művésznek.

Más dolgunk nincs is tehát, mint beírni szépen a naptárba a január eleji dátumot: koncerte megyünk, miközben ki sem kell mozdulni a nappalinkból. Csak a szőnyeget kell felcsavarni.

A tavaly elhunyt Lee „Scratch” Perry tiszteletére karrierösszegző box set érkezik szeptemberben
aug. 8., 19:54