A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nagy győztes a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan… – Nyerj páros mozijegyet!

2014. november 26., 13:39
A nyereményjáték lezárult!

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. De azért bejön máshol is: a hét végén a film a Torinói Filmfesztiválon 4 díjat nyert, köztük a zsüri különdíját és a közönségdíjat.

Nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre? Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen.

Miért áll az ajtóban
Mikor hely beljebb van
Miért mondja hogy szeret
Mikor nem ismerhet
Ne vegyen bérletet
A többit tartsa meg
Sosem lesz nálad jobb
Maradjunk barátok

Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Kritikánk itt olvasható.

Rendező: Reisz Gábor
Szereplők: Ferenczik Áron, Horváth Miklós, Győriványi Bálint, Owczarek Tomi, Lukács Roland, Jakab Juli, Takács Katalin, Makranczi Zalán, Kapronczai Erika, Kovács Zsolt

Jegyek és vetítés az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Hivatalos facebook-oldal

Köszönjük a részvételt mind a(z) játékosnak. A játék véget ért, a nyertes(eke)t értesítettük!