A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Játékos ízelítővel harangozza be korántsem gyermeteg albumát a Dry Cleaning

2022. június 23., 14:59

Október 21-én jelenik meg a dél-londoni Dry Cleaning második nagylemeze, a Stumpwork, melyről megérkezett egy erőteljes kislemez, a Don’t Press Me, és annak animációs videóklipje.

Nick Buxton (dob), Tom Dowse (gitár), Lewis Maynard (basszusgitár) és Florence Shaw (ének) zenekarának újdonsága a New Long Leg című debütáló albumukat követi, melyet 2021 legjobb lemezei közé sorolt többek között a New York Times és a Pitchfork is.

A zenekar új anyagához ezúttal is elsősorban az elmúlt időszak eseményeiből és politikai bukásaiból merített ihletet. Az egzisztenciális kétségbeesést ugyanúgy dalba öntötték, mint elvesztett szeretteik iránt érzett kiolthatatlan melegséget a szívükben. A szürrealista dalszövegek a család, a pénz, a politika, az önbecsmérlés és az érzékiség témáit is érintik. A dühös indie-pop himnuszok az ígéretek szerint psych és progresszív hatásokkal olvadnak egybe, demonstrálva a zenekar hatásainak gazdagságát és mély zeneiségüket.

A Don’t Press Me című dal a számítógépes játék öröméről és az intenzív, rövid ideig tartó, bűntudatmentes élmények élvezetéről szól. Florence Shaw elmondása szerint lényegében saját agyához énekel benne, hogy az ne harcoljon vele és ne stresszelje feleslegesen. A dalhoz Peter Millard készített frappáns animációs videót.

Címlapfotó: Ben Rayner