A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jean-Michel Jarre világkörüli turnéja Budapestet is érinti

2016. március 16., 16:27

2016-ban hat év után először élő show-műsorral lép újra színpadra Jean-Michel Jarre. Néhány nyári fesztivál után az Electronica világkörüli turné októberben indul Európában, és 2016. november 10-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A világszerte milliók által csodált, legmodernebb digitális technológia felhasználásával az új élő show ismét zenei élményutazást ígér. A kétrészes Electronica című nagylemezéről származó számok mellett Jarre kultikus albumairól – mint például az Oxygene és az Equinoxe – is válogat.

Az elektronikus zene ma ismert formájának egyik úttörőjeként Jarre olyan látványvilágot teremt, amelyet szerte a világon páratlannak tartanak. Nevezetes nagyvárosi koncertjeivel világrekordokat állított fel: Párizs La Défense városrészében 2,5 milliós tömeg előtt játszott, majd saját rekordját megdöntve, Moszkva fennállásának 850. évfordulójára rendezett koncertjén 3,5 millió ember vett részt.

A világkörüli turné első szakaszában Jarre megakoncertjei energiáját és az arénahangulat nyújtotta érzelmeket elegyíti. Ez év októberében és novemberében a francia művész Európa fő koncerthelyszínein, többek között a londoni O2 Arénában és a párizsi AccorHotels Arénában is játszik, de fellép még Németországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Svájcban is. Az Electronica koncertturné az Electronica album 2. részének (The Heart of Noise) 2016. május 6-i megjelenése után veszi kezdetét. Jarre kétrészes nagylemezének pozitív kritikai visszhangot kiváltó 1. része (The Time Machine) után ez az album is számos művészt felvonultat (Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper, Christophe).
Jegyek 2016. március 18-tól kaphatóak kizárólag a Broadway Jegyirodákban és a www.broadway.hu oldalon.