A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Savages-énekesnő Jehnny Beth tévéműsora a Primal Scream, Idles és Life együttesekkel

2020. február 22., 22:00

A Savages csajzenekar francia énekesnője, Jehnny Beth idén nemcsak első könyvével (a június 11-én megjelenő C.A.L.M. című erotikus novellagyűjteményével) és első szólóalbumával áll elő (a május 8-án érkező To Love Is To Live lemez A Place Above, I’m The Man és Flower című felvezető számaihoz a Peaky Blinders sorozat rendezőjével forgatott klipeket), de az Apple-féle Beats1 webrádión futó Start Making Sense műsora mellett most egy ARTE-tévéműsort is indított, melynek első adásában a Primal Scream, Idles és Life együttesek szerepelnek.

Az 1984-ben Camille Berthomier-ként anyakönyvezett művésznő, aki 2017-ig aktív londoni sikerzenekara mellett Bo Ningen-, Tindersticks-, Julian Casablancas-, Trentemøller- és Gorillaz-kollaborációkat is jegyzett, majd színésznőként az Un amour impossible című 2018-as francia filmben nyújtott alakításáért a César-díjak („a francia Oscar”) legutóbbi gáláján a legjobb női reménység kategóriában is jelölést kapott, tavaly szeptemberben a párizsi Palais de Tokyo modern művészeti központjának YOYO nevű koncerttermében vette fel Echoes című ARTE-tévéműsorának első adását (melynek tegnap este tartották az online premierjét egy héttel a televíziós bemutató előtt).

Jehnny az elmúlt években szólókarrierjére készülve a Primal Scream-főnök Bobby Gillespie-vel és a bristoli Idles frontemberével, Joe Talbottal is készített közös felvételeket, így nem meglepő, hogy őket hívta az Echoes nyitó adásához, a harmadik zenekarnak pedig Talbot ajánlására az észak-angliai Hull városából érkezett Life kvartettet választotta, mely eddigi albumaival (Popular Music – 2017, A Picture Of Good Health – 2019) jól illeszkedik a posztpunkos és politikus vonalhoz.

A francia bevezető után koncertfelvételeket és angol nyelvű beszélgetéseket váltogató (német felirattal is választható) egyórás műsor:

FRISSÍTÉS: az adás után egy héttel a három zenekar fél-félórás koncertfelvételeit is közzétették a tévécsatorna hivatalos YouTube-oldalán!

.
a januárban felvett második Echoes adásban a Portishead-testvérzenekar BEAK>, Nilüfer Yanya és King Krule lesznek a vendégek:

.
Jehnny Beth első könyve, a pasijának és szerzőtársának, a gitáros-producer Johnny Hostile-nak a fotóival kiegészített 2018-as londoni C.A.L.M. (Crimes Against Love Manifesto) kiállítás nyomán a C.A.L.M. (Crimes Against Love Memories) címet kapó erotikus novellagyűjtemény június 11-én jelenik meg két formátumban, 176 és 272 oldalas verzióban:

because a life lived in fear is equal to no life at all
we won’t gamble our existence on the fickle world of ‘what will they think’
and wake up one day thinking we have wasted the wonderful fact of our own existence
we won’t worry about fear, jealousy, solitude
the system that weighs duty against desire and pronounces desire the looser
they’re all byproducts of love
unavoidable obstacles implanted in our chore
by generations of parents, grand-parents and all the people
who fall in love and yet are unhappy
and who blaming themselves for having lived too timidly
will attack us for having dared
we live on the other side of their wall
we break through their rules of loving
searching for our own alternative ways
no matter the morals agreed collectively
the prudishness and punishments
the accepted forms of loving, family, monogamy
and far too much imprisonment
in secret, in the safety of our apartments, inside our heads
we will create a space where they don’t belong
a place where we are free
our neighbours won’t know about it
our families won’t know about it
and those who think they can be part of it
but haven’t made the sacrifice
are not welcome
there, we will practise our secret rituals
with those who have defeated their fears
days and nights, out of sight and silently

This is the uncompromising vision of Jehnny Beth and Johnny Hostile. Fearless and highly erotic, these stories delight in ideas of sexual transgression and liberation, offering a window onto a world where anything is permitted, and everything is safe. As each of Jehnny Beth and Johnny Hostile’s characters break from the bonds of acceptability and enter a darkness of desire, submission and sex, they discover their own humanity, a place where they can truly be free.

A manifesto in the form of erotic photography, monologues and dialogues, Johnny Hostile’s stimulating photography punctuates Jehnny Beth’s seductive prose. Collapsing the barriers between sex an art while examining the universal values of human existence and consciousness through uninhibited desire, C.A.L.M. established Jehnny Beth and Johnny Hostile as two of the bravest and most provocative voices in fiction and erotic art today.

The full collection of Johnny Hostile’s photography is featured in a limited-edition hard cover art book of C.A.L.M.

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39