A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jennylee / Warpaint: Clinique – kislemezdal a teljes csajkvartett közreműködésével

2021. november 8., 14:02

A Los Angeles-i Warpaint-lányok már jó ideje dolgoznak 2016-os Heads Up nagylemezük folytatásán, de egyelőre csak egy-egy betétdalt kaptunk tőlük Floria Sigismondi rendezőnő The Turning filmjéhez The Brakes címmel, a Made For Love tévésorozathoz pedig Lilys címmel, továbbá a Paralysed című 1981-es Gang Of Four-klasszikust is feldolgozták a néhai Andy Gill gitáros előtt tisztelgő sztárparádés tribute albumra. Most itt egy újabb felvétel, melyen mind a négy tag együtt szerepel társszerzőként és zenészként is: a Clinique a basszusgitáros-énekesnőjüknek, Jenny Lee Lindbergnek, azaz Jennylee-nek a Singles Club kislemezsorozatában jelent meg.

Az 1981-es születésű művésznő a 2015-ös Right On! című első Jennylee-szólóalbuma óta is többször dolgozott a Warpaint keretein kívül: szerepelt a Hands Down és Try A Little című Trentemøller-klipdalokban, a Bright Eyes együttes Down In The Weeds, Where The World Once Was című visszatérő nagylemezén és Phoebe Bridgers szintén tavalyi Punisher albumán, feldolgozta a kilencvenes évekből az I’m So Tired című Fugazi-számot és a Daniel Johnston-féle Some Things Last A Long Time-ot egy Record Store Day-kislemezre, készített egy Look Away című közös dalt a Deap Vally csajduó idei Digital Dream EP-jére és Marriage albumára, de szintén idén hallhattuk a Goldensuns nevű indie rock/psych-pop együttes Pick Up Your Phone és Empty című számaiban is. Ez utóbbiban az egyik Warpaint-frontcsaj, a gitáros-énekesnő Theresa Wayman társaságában vokálozott, a múlt hónapban bemutatott Newtopia című visszatérő Jennylee-szólódal most novemberben piacra került vinyl kislemezkiadásának B-oldalára viszont egy olyan szám került, melyben rajtuk kívül Emily Kokal gitáros-énekesnő és a doboslány Stella Mozgawa is – tehát a kvartett teljes tagsága – szerepel közreműködőként és társszerzőként.

„Ez a dal az udvarlásról szól, és arról a magabiztosságról, hogy te teszed meg az első lépést, a saját kezedbe veszed a dolgot, és valóra váltod! Ez az első Jennylee-dal, amiben a Warpaint-babáim is szerepelnek. Minden nap hálás vagyok, hogy ilyen csodálatos és hihetetlen nőkkel dolgozhatok együtt, akik a legjobb barátaim és a családom is egyben. Szeretem őket és ezt a dalt is, amit közösen készítettünk” – mondja Jenny Lee a Singles Club kislemezsorozatának első kiadványán megjelent Clinique című számról, melyet a Newtopia szólódaltól eltérően nem a Goldensuns-tagokkal, hanem a 2022 elejére várható Warpaint-album producerével, Sam Petts-Daviesszel rögzítettek.

Jennylee az új dalról a Singles Club hivatalos Instagram-oldalán:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jenny Lee Lindberg (@jleesinglesclub) által megosztott bejegyzés

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39