A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jetta – az angol dalszerző-producer-énekesnő négy év után érkező visszatérő EP-jéről

2018. július 9., 14:39

Az első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunk egyik legkorábbi szereplője, az 1989-es liverpooli születésű Jetta (teljes nevén: Jetta John-Hartley) 2012-2014 közt több sikeres számmal jelentkezett és még Pharrell-lel is dolgozott, ám az utána következő három évben csak a kanadai DJ-producer Matstubs (Matthew Stubbs) remixeivel és az angol Sigma drum’n ‘bass duóval tűnt fel. Most 2018-ban már saját maga producereként tér vissza egy négyszámos EP-vel, melyről három szerzeményét már hallhatjuk is – a májusi Zoo és a klipet kapó júniusi Hangin’ után a júliusi Losing Control elektropopja az eddigi legjobb.

A zeneiparba egy hangmérnök és egy a capella kórusvezető énekesnő gyeremekeként született, 16 éves kora dalokat író, majd színapdi gyakorlatot többek közt Paloma Faith és Cee Lo Green háttérvokalistájaként szerző Jetta 2014 óta a fenti kollaborációk mellett dalszerzőként más előadóknak is besegített, de most végre új szólófelvételekkel is visszatért. A rockos hozzáállása mellett a klasszikus soulhoz, a kilencvenes évekbeli R&B-hez és a XXI. századi tánczenéhez egyaránt vonzódó producer-énekesnő bemutatkozó albuma a lemezcéges huzavonák miatt immár évek óta csúszik, de legalább egy teljes DIY művészi kontroll alatt készített négyszámos EP-re még idén számíthatunk, sőt már annak címmel és dátummal való hivatalos bejelentése előtt már három számot is kaptunk.

Íme, Jetta július 6-án megjelent Losing Control című legfrissebb kislemezdala: // FRISSÍTÉS: a július végén érkezett videóval!

a júniusi Hangin’ klipdal:

a május végén közzétett Zoo című visszatérő Jetta-szám:

.
a legutóbbi klipjei 2016-ból, a 2014-es Ten Years After-feldolgozásából készült I’d Love To Change The World (Matstubs Remix)-hez. . .

. . .és a 2016-os Take It Easy (Matstubs Remix)-hez. . .

. . .melynek alapja szintén egy 2014-es szám volt, a Take It Easy című Jetta-szerzemény:

az Operators és Renegades című dalok szintén a 2014-es Record Store Day-re összeállított hatszámos Feels Like Coming Home EP-ről, mely a Jim Eliot producerrel készült felvételeit gyűjtötte egybe:

.
a bevezetőben említett Sigma-kollaboráció, a drum’nbass duó 2015-ös Life albumának deluxe kiadásán szereplő Slow Down:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51