A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jim Sclavunos: Holiday Song – szólódal a Nick Cave And The Bad Seeds ütőhangszeres-billentyűsétől

2021. január 5., 6:02

A hetvenes évek végén Lydia Lunch zenekaraiban basszusgitározó, majd a nyolcvanas évtized elején a Sonic Youth-ban és a kilencvenes évek elején a Cramps együttesben doboló Jim Sclavunos 1994 óta a Nick Cave And The Bad Seeds ütőhangszeres-billentyűs tagja. Az ezredfordulón indított The Vanity Set formációja élén frontembereként is kipróbálta magát, az utóbbi években pedig a country-soul gitáros-énekesnő Nicole Atkinsszel közösen mutatott be duetteket (A Man Like  Me, Memories Come And GoWalkin’ stb.), de csak most 2021-ben adta ki első szólófelvételét.

Gyönyörű és összetett dal, édes és nagyvonalú ajándék. Nagyon szép és velejéig őszinte!” – mondja Nick Cave a Holiday Song című Jim Sclavunos-számról, melynek finom hangszerelésében a cselesztán játszó dalszerző-producer-énekest felesége, Sarah Lowe vokalistanőként, a Bad Seeds legutóbbi turnéfelállásában billentyűző David Sherman zongoristaként, a Pogues-alapítótag Spider Stacy ír furulyán, Terry Edwards pedig szárnykürtön kíséri (őt PJ Harvey, a Tindersticks és a  Gallon Drunk magyarországi koncertjeiről is ismerhetjük).

A Holiday Song a 2020-at záró címbeli ünnepek után 2021 elején egy fontos jótékony célt is szolgál: a Nicole Atkins tervezte borítóképpel megjelent kislemez teljes januári bevételei a független koncerttermek csődbejutása ellen meghirdetett nagy-britanniai Save Our Venues (Mensétek meg a koncerthelyeinket!) kezdeményezés mögött álló Music Venue Trust szervezet Grassroots Music Venue Crisis Fund számlájára mennek.

.
egy 2021-es interjú, melyben Jim Sclavunos illusztris múltja mellett az új szólódal is szóba kerül:

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03