A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jó hír a De La Soul rajongóinak: végre felkerülnek a klasszikus lemezek is a streaming felületekre

2023. január 4., 15:48

Ha az ember bármelyik streaming oldalon rákeres valamelyik klasszikus De La Soul számra, például a Me, Myself and I-ra vagy a Ring Ring Ringre, csalódni fog, mert a 2004 előtti időkből semmi sincs fent tőlük sehol. Idén azonban változik a helyzet.

Az 1988-ban alakult De La Soul trió tagjai nem a balhés amerikai rapperek, hanem a szellemes értelmiségiek közé tartoznak inkább, ehhez mérten pedig a zenéjük sem kemény odabaszós, a szövegeik pedig nem agresszívak és odamondósak, hanem inkább ironikusak és okosak. Nem az utca sötét oldaláról mesélnek fegyvert ropogtatva, hörögve és drogozva, de azért ők sem fordítják félre a fejüket, ha ilyesmit látnak. Zeneileg is izgalmasabbak és sokrétűbbek, mint a gengszterkedő meg a drogdealerekből lett rapper társaik.

A De La Soul eddig is fent volt a streaming felületeken, de csak a 2001 után született lemezeikkel, ami összesen 3 albumot jelent. A klasszikus nagylemezek, elsősorban is a bemutatkozó 3 Feet High and Rising és a hatalmas áttörtést hozó De La Soul Is Dead viszont nem voltak fent. Összesen 6 nagylemez hiányzik a streaming oldalakról. Ez a helyzet változik meg március 3-tól.

Ha valaki azt tippeli, hogy a hiány oka jogi-pénzügyi vita lehetett, az jó helyen keresgél. Az első hat album az amerikai független kiadónál, a Tommy Boynál jött ki, és a kiadó ugyan már korábban tervezte a lemezek streaming oldalakra kirakását, ám a trió számára kedvezőtlen formában, így ők ehhez nem járultak hozzá. A Tommy Boyt azonban nemrég felvásárolta egy nagyobb hal, a Reservoir, ők pedig már kedvező feltételeket ajánlottak a De La Soul tagjainak. Így március 3-tól végre elérhetők lesznek az 1989 és 2001 közötti De La Soul lemezek a streaming oldalakon, sőt digitálisan is kiadják valamennyit, meg lesznek újrakevert fizikai újrakiadások is. Vagyis a sztori március 3-án happy enddel zárul mind a zenekar tagjai, mind a rajongók számára, a jó hír kapcsán pedig egy vicces videó is készült:

Március 3-tól pedig végre a streaming oldalakon is hallgathatjuk az alábbi számokat:

Címkék:
A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14