A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jobs: briliáns, törékeny, egomán, Oscar-esély

2015. szeptember 6., 17:44

Bár az általa játszott figura nem túl szerethető, Michael Fassbender teljesen birtokba veszi a filmvásznat – írta a Variety a Telluride Fesztiválon bemutatott Steve Jobs című alkotásról, amely az alkotók szerint még nem a végleges változat.

A The Hollywood Reporter cikkében úgy fogalmazott: „az embernek az az érzése, hogy Fassbender elméje mindig több lépéssel jár mindenki előtt”. A brit Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos) filmjének végleges verziója október 3-án debütál a New York-i Filmfesztiválon és a produkció vetítésével zárul majd a Londoni Filmfesztivál október 18-án.

https://youtu.be/RFKvSiEe51E

Az Apple-alapító halála, 2011 óta féltucatnyi játék- és dokumentumfilm született róla, ám Boyle művét tartják az egyik legfontosabb munkának. A forgatókönyvet Aaron Sorkin (A közösségi háló) írta, a történet Jobs életének 14 évét fogja át 1984 és 1998 között. Szerkezetileg három fontos csomópont, az Apple Macintiosh, a NeXT „Cube” és az iMac bemutatása köré épül a film. 
    A Gettómilliomossal Oscar-díjat szerző Boyle Jobsról úgy beszélt, mint briliáns, törékeny karakterről, aki még Shakespeare-t is megihlette volna. A The Wrap kritikusa szerint a produkció nem szépíti meg Jobs személyiségét és múltját. A film kendőzetlenül ábrázolja gátlástalan egoizmusát is.A szaklapok kiemelik Fassbender remek alakítását: bár a színész közel sem emlékeztet fizikailag Jobsra, mégis kitűnően megragadja személyisége lényegét. 
A BBC News szerint a most zajló velencei filmfesztiválon két további kitűnő színészt szintén Oscar-közeliként említettek a napokban. Sokan dicsérték Johnny Depp játékát a Black Mass című gengszterdrámában és a tavalyi Oscar-díjas Eddie Redmayne transznemű nő alakítását a The Danish Girl című produkcióban.

s1_VOQJ