A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

John Lydon azt szeretné, hogy ő és a PIL képviselje Írországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

2023. január 11., 16:41

Elsőre nem is igazán tudjuk, hogy mit mondjunk: így múlik el a világ dicsősége, vagy egy igazi punk-tettnek vagyunk a szemtanúi, merthogy John Lydon ugyan kifejezte vágyát az Eurovízió kapcsán, de közben pedig a sárba döngölte, annyira lenézi az egész eseményt. Ezzel mi is így vagyunk, de persze ha a PIL lép fel rajta Írország színeiben, abban az esetben biztosan nézni fogjuk.

John Lydon egy interjúban elég konkrét véleményt fogalmazott meg az Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatban: undorítónak, borzasztónak és rettentően hamisnak nevezte a dalversenyt. Ennek ellenére zenekara, a Public Image Ltd. élén nagyon szeretne idén fellépni az idei megmérettetésen, méghozzá Írországot képviseletében. A másik oka fellépni rajta pedig az, hogy ezzel ad a fesztiválnak „egy esélyt, hogy kitörjön a penészből, amiben van”.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált Liverpoolban tartják, méghozzá azért ott, mert a tavalyi nyertes Ukrajna most éppen nem tudja megrendezni a fesztivált a háború miatt. Pedig mindig az előző évi győztes szokta megszervezni a következő évi dzsemborit. Liverpool egyébként Glasgowt nyomta le a megrendezésért folyó párharcban.

John Lydon az új Public Image Ltd. számmal nevezett be a versenyre, és egy február 3-i rendezvényen fogják kiválasztani, hogy ki képviseli majd Írországot. Lydonék mellett a Wild Youth, Adgy, Connolly, Leila Jane és K Muni & ND indul a nemes feladat jogának megszerzéséért.

A PIL új dala, a Hawaii egy szerelmi vallomás, amit Lydon a feleségének írt, akinél 2018-ban Alzheimer-kórt diagnosztizáltak. „Ha meglát minket a feleségem az Eurovízión, el fog olvadni, Alzheimer ide vagy oda” – mondta Lydon, aki azt is megosztotta még a dalfesztivállal kapcsolatban, hogy ha ők képviselhetik Írországot, akkor biztosan karaokéznia kell majd valami háttérzenére.

Megjelent a Memento Mori, a Depeche Mode 15. nagylemeze
márc. 24., 10:16
A színpadon kívül is világsztárok lesznek a Veszprém Blues Fesztiválon
márc. 23., 20:38