A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

John Mayall búcsúturnéjával visszatér Budapestre!

2021. július 2., 14:05

John Mayall, akit gyakran „a brit blues keresztapjának” neveznek, több mint 50 éves lenyűgöző zenei karriert mondhat magáénak. Sokszor láthattuk már Magyarországon, és most, utolsó turnéjával is visszatér Budapestre. A blues legendája 2022. április 9-én ad koncertet a Barba Negrában.

Az angol énekes, billentyűs, harmonikás, gitáros és dalszövegíró a 60-as években alapította John Mayall & The Bluesbreakers nevű zenekarát, egy olyan együttest, amelynek tagjai között sok ünnepelt blues és blues rock gitáros szerepelt, többek között: Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, Mick Taylor, Walter Trout, Coco Montoya és Buddy Whittington.

Később az amerikai nyugati part éghajlata és kultúrája vonzotta, ezért Angliából Los Angelesbe költözött, és zenekarát amerikai zenészekkel töltötte fel. Egyre nagyobb tiszteletnek örvendett számos jazz / rock / blues újítása miatt, és olyan neves előadókkal dolgozott, mint Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor és Harvey Mandel. Népszerűsége dinamikus albumai sikereivel folytatódott, köztük a Grammy-díjra is jelölt Wake Up Call című lemezzel, amelyen Buddy Guy, Mavis Staples, Albert Collins és Mick Taylor is szerepelt.

A szakma őt tartja a műfaj legnagyobb tanítómesterének, központi figura, akinek a zenekarában játszani megtisztelő. Mayall neve és mindenkori együttese a minőséget jelenti a blues és a rock történetében.

A 60-as évek óta folyamatosan színpadon áll, fáradhatatlanul járja a világot, még 89 évesen is. Jelenleg egy szenzációs új stúdióalbumon dolgozik, amelyet 2022-ben terveznek kiadni. Az út még nem ért véget!

A blues nagykövete 2022. április 9-én ad koncertet a Barba Negrában. Jegyek július 5-től kaphatók a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon.