A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Johnny Depp hivatalosan is a világ legtúlfizetettebb színésze

2015. december 23., 19:16

A színészi gázsikat a generált bevételekkel összevetve szült megkérdőjelezhetetlen aránypárokat a Forbes, lerántva a leplet a 2015-ös év leginkább túlfizetett filmcsillagairól.

deppb

Hivatalos számadatok alapján is Johnny Depp lett a hollywoodi nagyipar leginkább túlfizetett alakja 2015-ben. A Forbes magazin éves listájából kiderült, az első vonalas amerikai színészekbe invesztált minden egyes dollár pontosan milyen haszonkulccsal térül meg a stúdióknak. A magas gázsi mellett lényegében legalacsonyabb, mindösszesen 20 százalékos hasznot termelő, így egyben a leginkább túlfizetett színész címe idén Johnny Deppet illeti meg, letaszítva a lista élén 2013 óta veretlen bajnoknak számító Adam Sandlert.

Az ezüstérem ez alkalommal Denzel Washingtonnak járt, aki minden egyes rá költött dollárért cserébe nevével az összeg 6,5 félszeresét termeli vissza. A harmadik helyezett Will Ferrell, akinél 6,8 az arányszám. Őt a listán 7,8-szoros szorzójával Liam Neeson követi, majd Will Smith és Christian Bale, Channing Tatum, Brad Pit, Ben Affleck és végül Tom Cruise következnek. Utóbbi neve továbbra is aranyat ér a stúdióknak: a Tom Cruiseba fektetett összeg a tapasztalat szerint az pénzcsomag 13,6-szorosát hozza a konyhára.