A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Johnny Marr: Hi Hello + The Tracers – klipek a Smiths egykori gitárosának új szólóalbuma elé

2018. május 12., 7:59

A Smiths egykori zeneszerző-gitárosa, az 1963-as manchesteri születésű Johnny Marr a 2013-as The Messenger és 2014-es Playland szólóalbumai óta besegített Bryan Ferry-, Blondie-, The The- és Noel Gallagher’s High Flying Birds-lemezeken, készített egy Depeche Mode-feldolgozást (I Feel You) és egy spoken word számot Maxine Peake színésznővel (The Priest), de idén új önálló szólóanyaggal is visszatér: júniusban megjelenő Call The Comet albumáról már két beharangozó klipdalt is kaptunk tőle.

A Smiths 1987-es feloszlása után a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes években a már említett The The és a New Order-frontember Bernard Sumnerrel közös Electronic, a 2000-es évtizedben pedig a 7 Worlds Collide kollektíva, a Modest Mouse és a Cribs tagjaként is feltűnő gitáros 2003-ban már kipróbálta magát énekesként egy Johnny Marr And The Healers-albumon (Boomslang), de hivatalosan csak a 2012-es klipdala óta számít igazi szólóelőadónak.

A 2013-as The Messenger és 2014-es Playland után a 2018. júnus 15-én érkező Call The Comet című harmadik Johnny Marr-szólóalbumot két ígéretesen hangzó kislemez vezeti fel. Az április eleji albumbeharangozóban hallható The Tracers című slágeres nyitódal még ugyanabban a hónapban klipet is kapott. . .

. . .a tegnapi napon pedig egy videóval együtt megérkezett a Hi Hello című szám is, melyről a Smiths egyik nagy sikerének, a There Is A Light That Never Goes Outnak a zenei motívumai mellett Patti Smith 1979-es Dancing Barefootja is eszünkbe juthat:

.
FRISSÍTÉS: június 1-jén Walk Into The Sea címmel egy harmadik beharangozó klipdal is érkezett az album elé!

.
az album borítója és számlistja:

Johnny Marr: Call The Comet (2018)

The Tracers
Hey Angel
Hi Hello
New Dominions
Day In Day Out
Walk Into the Sea
Bug
Actor Attractor
Spiral Cities
My Eternal
A Different Gun

.


Johnny Marr legutóbbi felvétele 2017 decemberéből, a szintén manchesteri Maxine Peake színésznővel közösen felvett The Priest című spoken word szám, melyben a Big Issue magazin (a brit Fedél nélkül) egyik szerzőjének, Joe Gallaghernek edinburghi hajléktalanként szerzett élményeit hallhatjuk női hangon, a klipben pedig egy másik színésznő, Molly Windsor arcát láthatjuk hozzá:

ráadásként itt a 2017 novemberében megjelent Noel Gallagher’s High Flying Birds-albumról az az If Love Is The Law című szám, amiben Johnny Marr gitározik és szájharmonikázik:

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30