A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jól átgondoltad, hogy hippi leszel?

2015. március 23., 17:38

Előrejelzéseink szerint itt a tavasz. Erre nem mondunk semmit, elég idézni a klasszikusokat: “Dagad a fa..” Információink szerint a tavasz jelmez- és jellemváltással jár, az egyik népszerű zsáner idén a hippi attitűd lesz. Bár Thomas PynchonBeépített hiba” című regényéből készült filmet nem mutatják be itthon a mozik, itt van 11 használható idézet – felülmúlhatatlan jó dumák, miheztartás végett.

1. Vesztes, pályaválasztás. “Amikor aláírta a bérleti szerződést, a két bérlő, mintha egy nyári tábor emeletes ágyán osztozna, feldobott egy érmét, hogy kisorsolja, kié lesz a fölső szint, és Doki vesztett, vagyis ahogy ő szerette hinni, nyert. Az ajtajára csavarozott táblán az LSD NYOMOZÓIRODA felirat volt olvasható, amelyben az LSD betűk Doki magyarázata szerint – ha kérdezte valaki, ami nem történt meg túl gyakran – a “Láthatatlanul, Sikeresen, Diszkréten” szavakat helyettesítették.”

2. Szükséges asszisztens. “Petunia Leeway csekkolta be őket egy csiptetős jegyzetömbbel a kezében, igazi bombázó, keményített vászonsapkában és mikrohosszúságú ápolónő-öltözében, ami nem annyira nővéregyenruha volt, mint inkább a hozzá fűzött buja kommentár.

3. Heroin. “Én éppen berontottam az egyik vécéfülkébe, anélkül, hogy megnéztem volna, szabad-e, az ujjam már a torkomban volt, odabent pedig ott ült Coy a megviselt gringó beleivel, és éppen egy gigantikus szarásra készült. Mind a ketten kábé ugyanakkor eresztettük el a magunkét, mindent beterített a szar meg az okádék, én arccal Coy ölében, és a dolgokat persze még tovább bonyolította, hogy neki felállt.”

inherent-vice-2

4. Kettő. “Még mielőtt eljutottunk volna San Diegóba, már együtt lőttük magunkat valakinek a furgonjában, és két hét sem telt bele, összeházasodtunk, arra az érdekes elméletre alapozva, hogy ketten egynek az áráért szerezhetünk anyagot…”

5. Semmi “fű”. “Köszönöm, Mrs. Wolfmann, a tequila tökéletes – és micsoda megkönnyebbülés, hogy nem kínálnak “fűvel”! Soha nem fogom megérteni, hogy ezek a hippik miért vannak úgy oda érte!”

6. Lemezek. “Ha az én férjem bármelyiket meg merné kóstolni ebből a sok szarból, hát úgy kidobnám, hogy a seggén landolna, és kihajítanám utána az ablakon az összes Iron Butterfly-lemezét is.”

7. Intelligens riposzt. “Doki a portré fölött észrevett egy cizellált műkő frízt, mely a következő feliratot adta ki: Ha beverted az első karót, már semmi nem állíthat meg. (Robert Moses.) – Egy nagy amerikai, ő Michael példaképe – mondta Sloane. – Michaelnek mindig is ez volt a mottója. – Azt hittem, ez Dr. Van Helsing szövege.”

inherent-vice-2014-turkce-altyazili-izle-125

8. A kávé íze. “Az emeleten betessékelték egy irodai dolgozófülkébe, amelyben Nixon és J. Edgar Hoover bekeretezett fényképei lógtak. A kávé íze az aranyszínű FBI kezdőbetűkkel ellátott fényes fekete pohárban a legkevésbé sem adott számot a reprezentációs költségvetésükről.

9. Hangulat. “Egészen elszálltam, ember! Mit szólsz ehhez az Abbie Hoffmanhoz? Sodorjunk magunknak pár spanglit, és hallgassunk Electric Prunest.”

10. Összeesküvés-filozófia. “Vajon lehetséges, hogy minden összejövetelen – koncerten, béketüntetésen, a csoportos szerelmi együttléte, a csoportos összeborulások és beborulások alkalmával, itt, vagy fent, északon, keleten, akárhol – ezek a sötét alakulatok mindvégig serényen munkálkodtak azon, hogy a zenét, a hatalommal szembeni ellenállást, a szexuális vágyat, mindent, amit csak együvé tudtak söpörni a mohóság és a félelem ősi erői számára, nagyszabásúból hétköznapivá fokozzanak le?”

11. A vég kezdete. “Charlie Manson meg a bandája egyszer és mindenkorra elbaszta.”