A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jön a Helmet

2017. február 23., 23:48

Hat év szünet után végre új lemezt adott ki a kilencvenes évek egyik nagy hatású rockzenekara. A lemezt bemutató turné nem kerüli el Magyarországot és ismét a Dürer Kertben láthatjuk március 2-án Page Hamiltont és társait.

Az október 28-án megjelent Dead To The World című stúdióalbum az ígéretek alapján követi a hamiltoni receptet: 150 százalékos, okosan megtervezett energiabomba hard rock-alternatív-posztpunk daloknak álcázva, nehéz riffekkel körbebugyolálva, amelyekbe szokás szerint sokan belehallhatják a dzsesszista múltat is. A Jay Baumgartner által producerelt albumot természetesen egy harminchat állomásos amerikai turné követte, mely kis szünet után Európában folytatódik és ér el Magyarországra.


Az 1989-ben alapított, New York-i Helmet a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású amerikai rockzenekara és talán szerencse is, hogy nem ért el „olyan” sikereket, mint mondjuk a Nirvana. A Helmet mindig kilógott a sorból, nem tartozott egyik trendhez sem, valahogy úgy, ahogy a Rolllins Band vagy a Jesus Lizard járta a maga útját, mindent beszippantott a maga mániákus poszt-hardcore-dzsessz minimáljába, mégis hivatkozási pont mind a Deftones, mind, a Tool, mind a Pantera számára. Ilyen következetességgel, ilyen muzsikával valahol egészen elképesztő, hogy még Grammy-díjra is jelölték a zenekart. A Helmet nem először jár Magyarországon: legutóbb pont a Dürer Kertben jubiláltatta legendás Betty című  albumát és most ismét ide tér vissza, hogy bemutassa legfrissebb lemezét, ahol elhangoznak a Strap It On (1990), a Meantime (1992), a Betty (1994) vagy az Aftertaste (1997) emblematikus  dalai is. Az este vendége Illinois leghangosabb zenekara, a veterán chicagói Local H power duó, amelynek produkciója után nem az előzenekari szerepre fogunk asszociálni, hanem sokkal inkább két rettenetesen erős, baráti zenekar közös estjére.

Időpont: 2017. március 2.

Kapunyitás: 19.00

Helyszín: Dürer Kert (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.), Room 041

Fellépők: A Lángoló Gitárok és a New Beat bemutatja: Local H (USA), Helmet (USA)

Jegyár: 5000 / 5500 Ft

Jegyelővétel:

Facebook Esemény: