A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jön a Tűnj el!

2017. március 28., 11:52

Az Amerikai Filmakadémia tagjai csak kilenc hónap múlva szavaznak a következő jelöltekről, szakmai berkekben mégis biztosra veszik, hogy a Tűnj el! című thriller szobrot fog kapni, talán nem is egyet. 

Egyrészt azért, mert nagyon jó, bár ez nem mindig jelent automatikus győzelmet. Hollywoodi mércével mérve fillérekből – 4,5 millió dollárból – készült, de már 133 milliós összbevételnél tart, és sok országban még be sem mutatták. A Rottentomatoes kritikai portálon továbbra is 99 százalékon áll, és azért nem 100 százalékon, mert egy örökösen frusztrált ítész negatív véleménnyel volt róla. A rendező, Jordan Peele hamarosan megkapja első díját (az év rendezője) a CinemaCon nevű fesztiválon, amelyet az amerikai moziüzemeltetők rendeznek saját maguk tiszteletére.

A gyártó-forgalmazó Universal stúdió 2012 óta nem büszkélkedhet a legjobb film Oscarjával (akkor a Nyomorultak hozta el a díjat), ezért mindent meg fog tenni, hogy a Tűnj el! ne maradjon észrevétlen az Akadémia szavazói előtt. Ugyanebben érdekelt Jason Blum, a film egyik producere is, akinek üzleti modellje alapján a film készült. A lényege: kevés pénzből minőséget gyártani. Blum most sem fog pénzt tolni a reklámhadjáratba, az ő csapata a vírusmarketingben van otthon, ezért számíthatunk arra, hogy a Tűnj el! nem fog eltűnni az internetről.
A film egy afroamerikai fiúról szól, akit fehér barátnője elvisz bemutatni a szüleinek. A vidéki birtokon összegyűlik a család és a rokonság, és a srác rémülten konstatálja, hogy mindenki egyre furcsábban viselkedik. Az április 20-ától a magyar mozikban is látható film egyszerre hátborzongató, ám vicces thriller és elgondolkodtató társadalmi szatíra Amerikai etnikai viszonyairól.