A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

JÖN! JÖN! JÖN!: Stay Brutal – az első magyar metálantológia

2023. március 18., 13:54

Kemény műfaj, súlyos vállalás. Cserna-Szabó András szerkesztésében hamarosan – közelebbről május 3-án – megjelenik a Helikon Kiadó egyedülálló szépirodalmi vállalkozásának gyümölcse, az első magyar metálantológia – Stay Brutal címmel. A kötet már előjegyezhető.

„21 szerzőt (írót, költőt, műfordítót stb.) kértünk fel, olyanokat, akikről feltételeztük, valamilyen viszonyban vannak a metállal, hogy ugyan írják már meg, pontosan milyenben. Küldhettek bármit (novellát, tárcát, vallomást, emlékiratot, lemezkritikát, esszét, tanulmányt, naplót, koncertriportot vagy amit akartak), csak próza legyen és a metálról szóljon. Ennek megfelelően e kötet meglehetősen sokszínű lett, és a 70-es évektől egészen napjainkig végigköveti a műfaj útját. Szóval ez a könyv a metálzene egy lehetséges története. Egy speciálisan magyar és irodalmi szemszögből”- mondja Cserna-Szabó András, a kötet szerkesztője, aki az írásokat bekérte, szerkesztette, gondozta, és aki végül nem is vette annyira szigorúan a metál kategóriát: szerkesztőnk, Pritz Péter például a THE CULT Fire Woman című száma kapcsán írta meg novelláját – amit ennek örömére meg is hallgathatunk újra:

A kötet szerzői a megjelenés sorrendjében: Tolvaj Zoltán, Ozsváth Zsuzsa, Para-Kovács Imre, Kárpáti Gábor Csaba, Szeifert Natália, Pritz Péter, Szentesi Éva, Jászberényi Sándor, Szilágyi Zsófia Emma, Babiczky Tibor, Urbán Bálint, Sepsi László, Bartók Imre, Puskás Panni, Kiss László, Nemes Z. Márió, Szederkényi Olga, Simon Márton, Kiss Tibor Noé, Tóth Kinga, Szécsi Noémi

A borító Tillai Tamás munkája.

A könyv az alábbi linken előjegyezhető.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33