A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jónás Vera a Parkban: „Igyekszem befelé figyelve írni a dalaimat”

2016. július 13., 15:28

Számtalan repülési kísérlet ellenére első körben mégis a magyar piacba való integráció mellett döntött Jónás Vera, melynek eredményeként július 15-én, pénteken már a Budapest Parkban koncertezik. Az énekesnő mesélt nekünk sehova nem tartozásról, befelé figyelésről és rúdtáncról.

VeraJonas1
„Elég könnyen értelmezhető a zeném ahhoz, hogy egy fesztiválon vagy egy klubban bárki élvezni tudja” – Jónás Vera talán még friss hús a magyar popszakma piacán, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy tapasztalatlan lenne. Az éveken át londoni atmoszférát lélegző énekesnő legkülönfélébb formációival nem csak Európát, de az Egyesült Államokat is megjárta, hogy aztán a Jónás Vera Experiment élén fűszeres rádióslágereket írjon.

„Amit csinálok, teljes mértékben univerzális. Bár jobban belegondolva, nem is tudnék olyan zenét mondani, ami ne lenne az. Persze a nyelv köti a hallgatót, ám szerintem a zene egészen máshol ér minket, nem az értelemre hat.”

Vera annak ellenére, hogy akarva-akaratlan a magyar popszakma fősodrához húz, nincs elragadtatva attól, mikor piaci kategóriákban kell gondolkodnia . „Nem igazán sorolom be se magam, sem a zeném sehova. Rengeteg hazai és külföldi zene, előadó hat rám, de ez nem változtat azon, hogy igyekszem befelé figyelve írni a dalaimat.”

Az étlapon maradáshoz ugyanakkor elkerülhetetlen bizonyos kompromisszumok meghozatala. Ki zenéjében, ki a külsőségek terén, ki viselkedésformájában idomul a tőle elvárt imázshoz, Vera pedig elsőrangú humorral kanyarodik, ha a magyar piacon való érvényesülés kritériumairól van szó. „Bármire hajlandó vagyok, legszívesebben rúdtáncra.”

Az énekesnő saját bevallása szerint nem tudná összefoglalni, pontosan milyen értékrendhez méri magát munkája közben,  ám ez nem is lényeges, elvégre vallja, „nagyon szeretem, amit csinálok és ezért mindent beleadok.”

A Jónás Vera Experiment július 15-én koncertezik a Budapest Parkban az Irie Maffia vendégeként.

Címkék: