A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

TLC- és John Lennon-feldolgozások José Gonzáleztől + FRISSÍTÉS: Leaf Off/The Cave (új kislemez- és klipdal)

2015. január 9., 21:35

2008-as koncertje után hét évvel az argentin származású svéd gitáros-énekes José González idén visszatér a Szigetre, de előtte még – szintén hét év után – új albummal is előáll. Az Every Age kislemezdal novemberi űrklipjével beharangozott Vestiges & Claws február 17-én jelenik meg tőle, de közben már volt egy tévéfellépése, ahol két különleges feldolgozást adott elő.

Az 1978-as göteborgi születésű dalnok a 2003-as Veneer debütalbumáról épp egy feldolgozásdallal, a színes labdás Sony-tévéreklámot aláfestő Heartbeats című The Knife-átiratával lett óriási sztár, és később is szívesen publikált mások híres dalaiból sajátos akusztikus gitáros verziókat EP-in vagy kislemezei B-oldalán (Kylie Minogue: Hand On Your Heart, Joy Division: Love Will Tear Us Apart, Bronski Beat: Smalltown Boy), Junip nevű együttesének egyik kiadványán (Bruce Springsteen: The Ghost of Tom Joad), 2007-es In Our Nature című második szólóalbumán (Massive Attack: Teardrop) vagy legutóbb a 2013-as Walter Mitty tikos élete filmzenelemezén (John Lennon: #9 Dream). A 2015-re csúszott harmadik José González-albumon ezúttal nem lesz egy feldolgozás sem, de akik hiányolták volna már hősünk ez irányú művészetét, azok most örvendhetnek, mert a gitáros trubadúr az egyik legnépszerűbb svéd tévévetélkedő, a På spåret adásában a Woman című 1980-as John Lennon-klasszikust és a TLC amerikai R&B csajegyüttes 1994-es megaslágerét, a Waterfallst is elénekelte a műsor házizenekarának, az Augustifamiljennek a támogatásával.

a Waterfalls a tévéfellépésen:

a Woman című Lennon-szerzemény előadása:

egy másik John Lennon-átirat, a #9 Dream a 2013-as Walter Mitty titkos élete filmzenelemezről:

a José Gozález-albumokon szereplő Heartbeats és Teardrop feldolgozások eredeti animációs klipjei Andreas Nilsson rendezőtől:

a Joy Division-féle Love Will Tear Us Apart átirata egy 2004-es EP-ről:

.
FRISSÍTÉS: José González január 17-én ismét élő tévéközvetítésben zenélt, a P3 Guld svéd zenei díjkosztó gáláján tartotta meg új albuma második kislemezdalának, a Leaf Off/The Cave-nek a premierjét!

FRISSÍTÉS 2: január 27-én az új Leaf Off/The Cave kislemezdalhoz egy fura gyülekezeti videoklip is érkezett Mikel Cee Karlsson rendezésében!

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47