A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Julian Lennonnak egészen mást jelent a Hey Jude című szám, mint egy rajongónak

2022. november 11., 16:24

Idén szeptemberben jelent meg Julian Lennon hetedik stúdióalbuma, mely a Jude címet kapta. Ez pedig utalás a Paul McCartney által írt Beatles-slágerre, amiről John Lennon legidősebb fia nemrégiben egy rádióműsorban mesélt. Míg a rajongók imádják a dalt, a számára ennek a számnak inkább rossz emléke van, bár azért van jó oldala is.

John Lennon első felesége, és így Julian édesanyja a 2015-ben elhunyt Cynthia Lennox volt. Hat év házasság után, 1968-ban hagyta el őt Lennon, mint tudjuk jól, Yoko Ono miatt, akitől a zenésznek szintén született egy fia, Sean, de ez most mellékes.

Amikor Julian Lennon magára maradt az anyjával, mindössze ötéves volt, és úgy érezte, az apja elárulta őket. Ekkoriban született meg a Hey Jude című Beatles-klasszikus, amit Paul McCartney írt a fiúnak. Így ez a dal a mai napi egyszerre kelt Julian Lennonban jó és rossz érzéseket. Egyfelől az apja lelépése miatti fájdalom jut róla az eszébe, másfelől pedig melegség is, Paul McCartney irányába, aki azért írta a dalt, hogy megerősítse a fiút. Julian Lennon a mai napig nagyon hálás McCartney-nak az akkori támogatása miatt, viszont nem tud a dal iránt rajongani, mert elsősorban ezt a sötét időszakot és a fájdalmas érzéseket juttatja az eszébe.

Ez a dal pedig a már említett új Julian Lennon albumon található: