A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Julien Baker: Favor – a Boygenius-társnők, Phoebe Bridgers és Lucy Dacus vokáljával

2021. február 4., 15:25

A 2018-as év egyik legnagyobb kritikai sikerét három fiatal amerikai dalszerző-gitáros-énekesnő, Lucy DacusJulien Baker és Phoebe Bridgers indie folk/rock szupergruppjának, a Boygeniusnak a debütáló EP-je aratta. A lányok azóta együtt szerepeltek a Paramore-frontcsaj Hayley Williams tavalyi Roses Louts Violet Iris dalában és Phoebe szintén 2020-as Punisher sikerlemezének utolsó két számában is, most 2021-ben pedig hallhatjuk egy közös felvételüket Julien új Little Oblivions albumán is (ami a 2015-ös Sprained Ankle és 2017-es Turn Out The Lights után már a harmadik sorlemeze).

A soraiban egy leszbikus (Julien), egy „valamennyire queer” (Lucy) és egy magát biszexnek valló (Phoebe) lányt egyesítő, gúnyos nevű Boygenius trió húszas éveik közepén járó tagjai közül a kis Julien volt az első sok mindenben: ő adott ki először albumot, a legszomorúbb és leglassabb – slowcore beütésű – dalaival ő volt képes a legnagyobb katarzist kelteni, és ő dolgozott először együtt a National-tagokkal is.

Most ő jutott el először a harmadik nagylemezéhez is: a korábbi albumainál dúsabb, néhol kifejezetten monumentális hangszerelésű Little Oblivions február 26-án jelenik meg, és az első két klipdala után most a harmadikként közzétett beharangozó számban ismét együtt hallhatjuk a három Boygenius-csajt. (Lucy elmondása szerint neki is készült két barátnője közreműködésével egy szólódala, amihez a trió ugyanaznap vett fel egy nashville-i stúdióban közös énekrészeket, mikor Phoebe tavalyi albumának Graceland Too című számához és Julien itt hallható Favor című szerzeményéhez.) A Favor szöveges videója Sabrina Nichols animátor munkája.

.
az új Julien Baker-album Hardline című kislemezdala januárból Joe Baughman animációjával:

.
a Faith Healer című októberi első beharangozó szám Daniel Henry klipjével és Stephen Colbert tévéműsorában:

.
az új nagylemezre szintén felkerülő Song In E című dal egy 2018-as koncerten még Mercy munkacímen:

.
a Little Oblivions album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
Julien Baker közreműködése Becca Mancari billentyűs-énekesnő társaságában a Paramore-frontlány Hayley Williams tavaly decemberi Tiny Desk (Home) Concertjén a Pure Love, Taken és Dead Horse című dalokkal:

.
Julien legutóbbi szólókiadványa, a 2018-ban vinyl, majd 2019-ben digitális formátumban is megjelent Tokyo/Sucker Punch kislemez:

Tokyo
Sucker Punch

.
Julien Baker, Lucy Dacus és Phoebe Bridgers teljes hatszámos Boygenius EP-je 2018-ból:

Bite The Hand
Me & My Dog
Souvenir
Stay Down
Salt In The Wound
Ketchum, ID

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39