A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Július 8-án érkezik George Michael ikonikus Older albumának újrakiadása

2022. május 5., 13:49

26 évvel ezelőtt, 1996. május 13-án jelent meg George Michael harmadik szólóalbuma, az Older, amit sokan a 2016. karácsonyán, 53 éves korában váratlanul elhunyt énekes-dalszerző legjobb lemezének tartanak. Az albumról szinte minden szám kislemezen is megjelent, majd egy évvel az első megjelenése után az Oldert újra kiadták egy bónuszlemez társaságában. Most pedig ismét megjelenik.

George Michael legendás Older című albuma eredetileg 1996. május 13-án jelent meg, és három egymás utáni héten át vezette a toplistákat, összesen több mint 35 hetet töltött a top 10-ben. Az album két dala, a Fastlove és a Jesus To A Child felért a slágerlisták első helyére, négy további szám pedig a top 3-ban szerepelt. Az album hatalmas sikereket ért el, az Egyesült Királyságban hatszoros platina lett, de 22 másik országban is elért ebbe a státuszba. Nincs még egy olyan nagylemez, ami ekkora sikert ért volna el.

Az Older George Michael harmadik nagylemeze volt szóló előadóként, és azért is jelentős az énekes-dalszerző munkásságában, mert itt próbált ki új zenei stílusokat, szélesítve ezzel előadói repertoárját. A kritikusok által is elismert és nagyra becsült album a legszemélyesebb lemeze volt George Michaelnek, melyhez a legfájdalmasabb való életbeli tapasztalataiból merített ihletet. Annak idején ő mga is úgy nyilatkozott a lemezről, mint legjobb munkájáról:

„Szerintem ez a legjobban megírt, lelkileg leggyógyítóbb hatású zene, amit életem során írtam … Az Older a legcsodálatosabb pillanatom.”