A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról

2023. május 24., 22:51

A Szigetre mindhárom eddigi nagylemezének turnéjával eljutó Jungle londoni funk-soul kollektíva kezdettől fogva nagy gondot fordított tánckoreográfiás klipjeire: a 2014-es debütalbum és a 2018-as For Ever videói után a 2021-es Loving In Stereo 14 száma közül már 13-hoz készült vizuális kíséret (az így összeállt filmből még mozivetítést is tartottak). 2022-ben folytatásként egy dupla táncklip érkezett a Good Times és Problems című friss szerzeményekkel, és az utóbbi átkerül az együttes 2023. augusztus 11-én megjelenő új Volcano albumára is, melyről most tavasszal már két újabb videós dalt is kaptunk.

A Jungle két zenész-producer-énekes vezére, Tom McFarland és Josh Lloyd-Watson már a harmadik album Budapestet is érintő világturnéja közben elkezdtek dolgozni negyedik lemezanyagukon, melynek felvételeit még Los Angelesben kezdték és londoni bázisukon fejezték be. A Jungle-diszkográfia első featuring közreműködője, a szudáni származású amerikai rapper Bas a 2021-es szereplése után ehhez az új albumhoz is visszatért, de ezúttal rajta kívül olyan híresebb rapperek is szerepelnek a vendéglistán, mint Roots Manuva, Channel Tres vagy a Flatbush Zombies-tag Erick The Architect – őt Tom és Josh a fő társszerző segédjük, a billentyűs-vokalistanő Lydia Kitto révén vonták be az albumbeharangozó Candle Flame című dalba, mely a szerelem és párkapcsolatok hullámvölgyeit tárgyalva adja meg az új anyag alaphangját.

Az együttes klipjeit jegyző Josh-nak 2018 óta Charlie di Placido a rendezőtársa (ő forgatta az Everything But The Girl popduó idei visszatérő Fuse albumának videóit is hasonló egysnittes koreográfiákkal és pár táncosnyi átfedéssel), és most ismét egy nagy formátumú filmes konceptbe vágtak bele a teljes tánckarral (benne díszhelyen Mette Linturi finn modellel). A két zenekarvezetőt egy tévéstúdió irányítópultjánál láthatjuk, ahol a képernyőkön a videók részletei futnak, az albumon egymás után helyet kapó Candle Flame és Dominoes dalok összefüggő klipjei végén pedig már az I’ve Been In Love című következő számot is bekonferálják.

a tavalyi duplaklip a Good Times és Problemz kislemezdalokhoz, melyek közül az utóbbi átkerül az új albumra is:

.
az új nagylemez borítója és számlistája a közreműködő vendégekkel:

Jungle: Volcano (2023)

‘Us Against The World’
‘Holding On’
‘Candle Flame’ [feat. Erick The Architect]
‘Dominoes’
‘I’ve Been In Love’ [feat. Channel Tres]
‘Back On 74’
‘You Ain’t No Celebrity’ [feat. Roots Manuva]
‘Coming Back’
‘Don’t Play’ [feat. Mood Talk]
‘Every Night’
‘Problemz’
‘Good At Breaking Hearts’ [feat. JNR Williams & 33.3]
‘Palm Trees’
‘Pretty Little Thing’ [feat. Bas]

.
ráadásként itt vannak Charlie di Placido idei klipjei az Everything But The Girl duó visszatérő Fuse albumának első két számához:

1. „Nothing Left To Lose”
2. „Run A Red Light”
3. „Caution To the Wind”
4. „When You Mess Up”
5. „Time And Time Again”
6. „No One Knows We’re Dancing”
7. „Lost”
8. „Forever”
9. „Interior Space”
10. „Karaoke”

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39