A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Karen Elson feat. Laura Marling: Distant Shore +FRISSÍTÉS: Call Your Name – újabb dal az új albumról

2017. január 11., 11:13

Jack White exfelesége és gyermekeinek anyja, az angol modell-énekesnő Karen Elson tavaly főleg mások dalaival lépett színpadra (egy Fleetwood Mactribute fesztivál sztárparádéjában, majd az egykori R.E.M.-vezér Michael Stipe társaságában a David Bowie előtt tisztelgő hivatalos New York-i emlékesteken és Patti Smith év végi 70. születésnapi koncertjén), de idén már főszerepben is visszatér saját szerzeményekkel: hét év után érkező második albumán, az április 7-re ígért Doube Rose-on Father John Misty, The Black Keys-, Wilco– és Bright Eyes-tagok segítik – az itt már meghallgatható első beharangozó számban pedig Laura Marling vokálozik. (FRISSÍTÉS: néhány órával később Laura egy saját felvételt is közzétett Wild Fire címmel!)

Az 1979-es manchesteri születésű Karen Elson a kilencvenes évek közepe óta modellkedik, és az egyik munkája során, a Floria Sigismondi által rendezett Blue Orchid című 2005-ös White Stripes-klipnek a forgatásán találkozott Jack White-tal, akinek felségeként aztán a következő két évben két gyermeket is szült, majd titokban megírt egy teljes albumnyi country-folk szerzeményt, melyek végső formába öntésében már férje is segített dobos-producerként és lemezkiadóként.

A 2010-es The Ghost Who Walks albumnak csak most 2017-ben érkezik a folytatása, már White nélkül (2011-ben jelentették be válásukat, 2013-ra zárult le a válóperük), viszont egy sor más neves vendéggel: a Black Keysből a dobos Patrick Carney két számban is producer, a Wilcóból a multiinstrumentalista Pat Sansone segített be, a Tom Petty And The Heartbreakersből a billentyűs Benmont Tench, az anyagot fő producerként jegyző Jonathan Wilson kliensi köréből pedig még Father John Misty és a Bright Eyes-tag Nate Walcott is. A Double Rose album címét egy Sam Shepard-vers ihlette, és elsőként a záródalt, a Laura Marling háttérvokáljával díszített Distant Shore-t mutatták be róla:

FRISSÍTÉS 2: február 17-én – ismét egy újabb Laura Marling-dalpremier napján – a Call Your Name című szám is megérkezett a lemezről!

.
az új album számsorrendje és borítója:

Karen Elson: Double Roses (2017)

01 Wonder Blind
02 Double Roses
03 Call Your Name
04 Come Hell And High Water
05 The End
06 Raven
07 Why Am I Waiting
08 A Million Stars
09 Wolf
10 Distant Shore

.
összevetésként itt van Karen Elson 2010-es The Ghost Who Walks debütalbumának The Truth Is In The Dirt című klipdala. . .

. . . és a lemez Jack White által rendezett performance video sorozata:

The Ghost Who Walks

The Birds They Circle

Pretty Babies

.
ráadásként itt a Beck produceri segítségével felvett Gold Dust Woman című Fleetwood Mac-feldolgozás a 2012-es Just Tell Me That You Want Me: A Tribute To Fleetwood Mac albumról. . .

. … és a White Stripes 2005-ös Blue Orchid klipje Karen Elson szereplésével, Floria Sigismondi rendezésében:

Tricky-dalok a Lonely Guest-albumról a mai A38-as koncert elé
okt. 19., 13:38
Courtney Barnett: Smile Real Nice – dal a Harriet, a kém című rajzfilmsorozathoz
okt. 18., 23:59
Jack White: Taking Me Back – új szólódal a Call Of Duty: Vanguard videojátékhoz
okt. 18., 18:02
The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53