A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kate Bush közleményben reagált a Stranger Things-fordulatra

2022. június 7., 9:17

Az énekes-dalszerző nagyon-nagyon ritkán nyilatkozik meg nyilvánosan, ám a Running Up That Hill elsöprő (újra-)sikere mégis arra ösztönözte, hogy kiadjon egy nyilatkozatot, amiből még az is kiderül, hogy maga is nagy rajongója a sorozatnak.

Sokakat meglepett Kate Bush 1985-ös dalának újbóli, elsöprő sikere, ami a Stranger Things negyedik évadának történetében fontos szerepet tölt be, de talán még többeket lepett meg az, hogy a nagyjából minden második szökőévben megnyilatkozó Kate Bush reagált a számára (is) örömteli és váratlan fordulatra.

„Talán hallottátok, hogy a Netflix bemutatta a fantasztikus Stranger Things új évadát, amiben a Running Up That Hill című dal is szerepel, ami új életet kapott azoktól a fiatal rajongóktól, akik imádják a sorozatot. Mint ahogy én is imádom. Ennek köszönhetően a Running Up That Hill újra felkerült a listákra, a brit listán a nyolcadik helyre. Nagyon izgalmas. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez. Izgatottan várom a sorozat júliusban érkező, maradék részeit. Mindenkinek a legjobbakat, Kate.” – írta az énekes-dalszerző Kate Bush a nyilatkozatában.

A Running Up That Hill az 1985-ös Hounds Of Love című Kate Bush lemez legfőbb húzódala, az album első kislemez-slágere volt, ami a maga idejében is elég jól szerepelt a slágerlistákon, a legmagasabb pozícióba Angliában és Németországban (vagyis akkor még az NSZK-ban) jutott, a 3. helyig. Most pedig a 8. helyet szerezte meg az angol listán.

Kate Bush egyébként nem szokta odaadni a dalait filmekhez és sorozatokhoz, ám most kivételt tett, ugyanis – mint ahogy azt a közelményben is megírta – nagy rajongója a sorozatnak. A készítők nemcsak megkeresték azzal, hogy szeretnék a dalt, de megosztották vele a történet azon szálát is, melyben a Running Up That Hill többször elhangzik, ő pedig ezúttal kivételt tett és odaadta a Stranger Thingsnek a dalt – mindenki legnagyobb örömére.

Végezetül ide tesszük Kate Bush 1985-ös lemezét, ami a Running Up That Hillel kezdődik, de nem ez az egyetlen csoda rajta. Annyira erős lemez az elejétől a végéig, hogy mai füllel is tökéletesen működnek a dalok.

Bónuszok kíséretében újra kiadja áttörést meghozó második nagylemezét a The xx
nov. 25., 13:05
Ilyen az, amikor Brian Eno Patti Smith-t remixel
nov. 25., 12:41
Februárban érkezik a The Brian Jonestown Massacre 20. nagylemeze
nov. 24., 18:37