Kávészertartás a Gasztrokultban
Szerda délután 2-től a Gasztrokult specialistái az élet egyik fontos kérdésére keresik a választ. Hol igyál kávét, hol ne, milyet és milyet ne?
Előzetesként a 10 legfontosabb dolog, amire figyelj, amikor jó kávét akarsz inni:
1. Figyel-e rád a barista, amikor elmondod milyen kávét kérsz?
2. Tiszta-e a kávéfőzőgép és környéke?
3. Megkérdezik-e milyen kávéból kéred?
4. Hogy néz ki a kávé felszíne (akár presszó vagy ristretto, akár tejes változat pl. capuccino) ?
5. Capuccino esetén milyen a tejhab állaga, milyen minta van a tetején (semmilyen, összevisszaság, egy fehér massza, egy tejhab hegy-e)?
6. Kávé hőmérséklete (nem túl forró, nem langyos/hideg)
7. Milyen a kávé állaga (nem túl híg, nem túl tömény)
8. Milyen a csésze?
9. Milyen a környezet?
10. Van-e egy kancsó vagy egy pohár víz a pluton vagy a tálcán?