A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

KEDD ESTE NOMADGURU: Moon Duo, Dreadnoughts, Knife

2015. február 3., 5:44

2015. 02. 03. Kedd, 18.00 óra

Táncritmusokba csomagolt űr-rock: MOON DUO

Valójában a Wooden Shjips két tagjának oldalági zenekara. A Hold-duó új lemeze 2015 márciusában fog megjelenni Shadow Of The Sun címmel. Első néhány hallgatás után úgy tűnik, a zenekar eddigi legjobb anyaga kerül hamarosan a boltokba, ezért egy-két régebbi space-dance szám után (így, premier előtt) az új anyagba is belefülelünk.

Vancouver válasza a Poguesra: The DREADNOUGHTS

A kikötői kocsmában nem csak írek muzsikálnak, hanem olaszok, csehek, lengyelek, ukránok… A kanadai csoport nagyon erős kávét kever nagyon erős pálinkával, és azonnal üt.

Zenéjükben ott a punk, a kocsma-szka, a polka, szóval igazi falkafolk, azaz cluster-folk, ahogy a saját stílusukat definiálják.

Folyton úton vannak, fennállásuk 8 éve alatt több mint 400 koncertet adtak, talán ezért is jelent meg mindössze három albumuk, amelyek közül az utolsó, a sokszínű, változatos Polka’s Not Dead nemcsak a zenekar opuszában, hanem a 2010-es évek zenetermése szempontjából is jelentős.

Svédacél (Elektromos penge, avantgárdra élesítve): The KNIFE

A duó nem összetévesztendő a jóval mainsztreamebb Knife Partival. A Kés nevű svéd együttes zenéjében találkozik az avantgárd kísérletező hajlama az elektronikus zenék táncolható bufogásával. Ez a tánc inkább intelligens, elvont lötyögés, közelebb áll a new wawe-punk ritmuskövetéséhez, mint a house-csontmozgatáshoz, vagy techno-zúzáshoz.

Grammy-díjasok, a svéd kultúrkörök dédelgetett kedvencei, filmzenék készítői, és két éve megjelent dupla sorlemezük, a Shaking the Habitual a 2010-es évek egyik legizgalmasabb elektronikus albuma.