A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kedd este Nomadguru: Zero 7 / Tiger Lillies / Morphine

2015. április 13., 9:20

Műsoridő: 2015. 04. 14. (Kedd) 18.00 órától 19.00-ig

A Nomadguru rádióműsor 17-dik epizódjában a következőkről lesz szó:

– A Zero 7 nagy visszatérése a 2015 április 13-án megjelenő új EP-vel
– A Dark Cabaret virága: Tiger Lillies
– Retró percek a Morphine alterrock zenekarral

ZERO 7

zero7

A londoni triphop duó nagy korszaka mindezidáig 1999 és 2010 közé volt tehető, hiszen a tizes években kiadott maxi lemezeik nem sok sikert hoztak, a régi rajongók is elfordultak tőlük. Április 13-án megjelenő EP-jük azonban nagy visszatérést ígér. Keddi műsorunkban a zenekar néhány régi slágere után természetesen a vadiúj zenékbe is belehallgatunk.

zero7015

TIGER LILLIES

A 26 éve működő Tiger Lillies csoport a színházi kuplé, a sanzon, az angol folk, a blues és a cirkuszi zene sajátos elegyéből gyúrt stílusát méltán nevezik dark cabaretnek. A hagyományos basszus-dob-gitár mellett (helyett) a tangóharmonika, az ukulele, a pianino és a theremin képezi a zenekar bő hangszerarzenálját. Ha mindehhez hozzádjuk a második világháború előtti Berlin kabaréhangulatát, a csapat szabadszájú, polgárpukkasztó szövegeit és a kontraverz vokálokat, már azon sem csodálkozunk, ha egyik kritikusa Brechti punk-kabarénak titulálta a Tiger Lillest. Nem csak lemezeket, hanem színházi előadásokat is készítenek, 2015 első felében a holland közönséget nyűgözték le sajátos, zenés Hamlet interpretációjukkal.

TigerLillies

MORPHINE

morphine

A műsor végének retró-perceiben a kilencvenes évek egyik legfontosabb alterrock csapatára, a táncos-melankolikus Morphine-ra emlékezünk. A zenekar védjegyének Mark Sandman baritonja és a rockhangzást jazzes-bluesos dimenziókkal gazdagító dús szaxofonjáték számított. Karrierjük csócspontján, 1999-ben a zenekar vezetője, szövegírója, motorja Mark Sandman szívinfarktusban meghalt, és ezzel a Morphinnak is vége lett. A múlt század utolsó évtizedének meghatározó alterrock csapatától két ismert és egy évekig kiadatlanul heverő, csak 2009-ben (tíz évvel Sandman halála után) kiadott ritkaság lesz hallható a Nomadguru rádióműsor 17-dik epizódjában.

300x300