A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Keith Flint halála óta most indul először turnéra a Prodigy

2022. március 8., 10:20

A Prodigy szíve, Keith Flint 2019. március 4-én hunyt el, 49 éves korában, teljesen váratlanul. A zenekar azóta csendben van, és bár nem jelentette be a feloszlását, mindenki gondolhatta azt, hogy a szomorú esemény egyben a Prodigy végét is jelenti. Hogy ez mennyire nincs így, azt a mostani bejelentés is bizonyítja: Liam Howlett és Maxim idén nyáron ismét turnézni fognak, és még új zene is várható a techno veterán punkjaitól.

A már csak kétfős Prodigy hogyan pótolja majd élőben Keith Flintet, azt most még nem tudjuk, de biztos kitalálták már valamit. Az biztos, hogy a nyár folyamán turnéra indulnak – egyelőre azonban csak az Egyesült Királyságban. A turné július 8-én indul, július 23-án ér véget, és Sheffield (2 buli), Liverpool, Leeds, Birmingham, Newcastle upon Tyne, Manchester, valamint London (3 buli) lesznek sorban a helyszínek.

A turné apropója egyébként az, hogy éppen 25 éve jelent meg a zenekar harmadik nagylemeze (Fat Of The Land), de mint a közösségi médiában írják, nemcsak hogy végigjátsszák az albumot, de olyan  számok is elhangzanak majd, amiket a közönség még sosem hallott. Vagyis biztosra vehetjük, hogy talán még az idén új anyaggal is jelentkezik a Prodigy legénysége.

„Alig várjuk, hogy visszatérjünk a színpadra, és újra eljátsszuk a dalainkat az embereknek. A Fat Of The Land 25. évfordulója alkalmas időpont arra, hogy szintet lépjünk.”

– írták a közösségi médiában, hozzátéve még azt is, hogy a nyári turnét Keith Flint emlékének szentelik.

A bulikra a jegyek már kaphatók, úgyhogy aki a nyár közepén a brit szigeteken jár, és vágyik egy kis Prodigy-élményre, az már most bebiztosíthatja magát, bár tartunk tőle, hogy bőven lesz jelentkező a belépőkre.

Kezdjük a hetet pazar francia punkkal!
ápr. 22., 6:07