A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Keith Richards: “Amíg élünk, lesz Rolling Stones”

2016. július 19., 21:33

A gitárost egy rádióinterjúban kérdezték, mennyi van még hátra a világ legsikeresebb rock’n’roll zenekara történetéből. Richards-nak hála, annyit már biztosan tudunk, a Rolling Stones még nem készítette el a legjobb lemezét.

stones1

“Én nem öregszem, csupán fejlődök” – Keith Richards a Radio Times-nak adott interjújában többek között arról is mesélt, közel hat évtizedes történettel, miként működhet a mai napig a Rolling Stones, mikor a zenetörténelem legtöbb együttese néhány év alatt kivérzik.

“Akik nem tartanak ki, azok nem is zenekarok, hanem valami másMi igazi zenekar vagyunk és egy igazi zenekart csak a halál oszlathat fel. Vannak együttesek, akik ugyan felemelkednek, azonban csak egyetlen generációnak jelentenek bármit is, és számukra a figyelem lanyhulásával nincs többé tesztoszteron: saját magukat vezetik ki a küzdőtérről.”

Richard szerint a Rolling Stones anélkült vált milliók életének részévé, hogy bárki valaha is megkérdőjelezte volna az együttes aktualitását. “Az ember soha nem nő fel, csak mindig tanul valami újat” – állítja a gitáros, aki szerint a zenekar tagjai mind a mai napig, 52 évvel 1964-es bemutatkozó anyagát követően is reménykednek benne, hogy a legnagyobb dobás, a legjobb Rolling Stones lemez még hátra van.

Az interjú során Richards 2007-ben, 93 évesen elhunyt édesanyjának, Dorisnak utolsó szavait is felidézte. “Emlékszem, azt kérdezte tőlem: “Miért pont én, Keith?” Mert 93 éves vagy, anya. Nem tudtam okosabbat mondani. Erre ő csak annyi válaszolt: “Tudod, nem is olyan rossz ez a morfium.”

Antilope Kid koncert pénteken az Instantban
febr. 1., 17:06
„Válságban írt popdalok, hogy egy picit elviselhetőbb legyen a napod” – megjelent a The Anahit új albuma
jan. 31., 15:16
Miley Cyrus új száma világszerte rekordokat döntött, még nálunk is
jan. 30., 20:49