A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Keith Richards halott fiáról és a drogokról is vallott

2015. október 26., 8:00

Kisfia halála után öngyilkos akart lenni a Rolling Stones gitárosa, aki a BBC-nek adott interjújában arról is beszélt, honnan lehet felismerni, mikor egy embert végérvényesen maguk alá temetnek a drogok.

keith_richards_by_hedi_slimane

Keith Richards 1976-ban mindössze 2 órával azután adott koncertet, hogy megtudta, 10 hónapos fia, Tara meghalt. A Rolling Stones gitárosa a BBC Radio4 Desert Island Discs című műsorában beszélt a sokkhatásról, amely után véget akart vetni az életének. „Párizsban voltam, mikor egyszer csak csöngött a telefon. Az egész Genfben történt én pedig azt hittem, megőrülök, hogy nem bírom tovább, hacsak nem tolom le az esti koncertet” – mesélt Richards, aki szerint a Stones nélkül bele sem mer gondolni, mit tett volna. „Afféle túlélési ösztön volt ez, hogy mentsem magam. Tudtam, hogy fellépésem van, hogy azt meg kell csinálnom. Majd aztán gyászolok, s gondolkozok azon, mi is történik majd ezek után.”

Richards három évig élt együtt Anita Pallenberggel, kapcsolatukból három gyermek, Marlon, Angela és Tara született. A gitárosnak később Patti Hansentől született két lánya, Theodora és Alexandra.

Richards a BBC-nek legsúlyosabb drogkorszakáról is beszélt hangsúlyozva, soha nem érezte úgy a tudatmódosító szereknek köszönhetően valaha is kreatívabbá vált volna. „Ezek a cuccok csak ébren tartották az embert éjszaka, amíg a saját dolgaival foglalkozott” – mondta Richards, aki szerint számára különösen nehéz volt belátni, túl messzire ment a kísérletezéssel. „Van, aki képes ezzel együtt élni s van, aki nem. Annyi azonban bizonyos, ha a drogok fontosabbá válnak, mint a zene: elvesztetted a csatát.”