A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kendrick Lamar: ELEMENT. – videoklip a James Blake-kel készült dalhoz

2017. június 28., 7:18

A szupersztár rapper Kendrick Lamar a 2015 legjobb albumai listákon és a tavalyi Grammy-díjkiosztón is diadalmaskodó To Pimp A Butterfly nagylemezéhez bravúros videosorozatot igazított (majd ráadásként a Funkadelic-vezér George Clintonnal és Ice Cube-bal is volt egy háromgenerációs közös klipje), de idén tavasszal megjelent új DAMN. albumához még impozánsabb vizuális széria épül ki: a Dave Meyersszel forgatott Humble. klip és a Nabil rendezésében Don Cheadle szereplésével készült DNA. kisfilm után most a lemez James Blake társszerző-produceri közreműködésével készült ELEMENT. című dala is lenyűgöző videót kapott.

A családi hátteréről és csúcsra vezető útjáról szóló ELEMENT. című számán Kendrick a lemezcégének, a Top Dawg Entertainmentnek a házi producercsapatából, a Digi+Phonicsból Mark “Sounwave” Spearsszel dolgozott, de nem voltak elégedettek a zenei alap túlságosan dzsesszes első verziójával, és ekkor kaptak segítséget James Blake-től: az angol dalszerző-producer-billentyűs-énekes az utóbbi időben rendszeresen küld témákat a rappernek, és a tőle utolsó pillanatban kapott zongorás loop adta meg a felvétel végső hangzását.

A dalhoz a véres és brutális klipet a német fotóművész Jonas Lindstroem rendezte közösen a rapperrel és lemezcégének egyik főnökével, Dave „Miyatola” Free-vel (ők ketten The Little Homies duónév alatt jegyzik közös munkáikat).

FRISSÍTÉS: a klip tiszteletadás a fekete amerikai polgárjogi aktivista író-költő-fotós-filmrendező Gordon Parks (1912–2006) híres ötvenes-hatvanas évekbeli fotói előtt, amint azt a Dazed magazin honlapján közzétett alábbi képpárok is mutatják!

.
az áprilisi DNA. klip Don Cheadle-lel, Nabil rendezésében:

.
ráadásként itt van James Blake egy 2014-es Kendrick Lamar-remixe, a rapper m.A.A.d. City. című 2012-es számához:

.
Kendrick Lamar egy múlt heti képe Dr. Dre és a szakállal alig felismerhető Eminem társaságában:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51