A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Két napig megnézheted a legendás 1992-es Freddie Mercury-emlékkoncertet a YouTube-on

2020. május 15., 14:06

Ma, péntek este 8 órától vasárnap este 8 óráig ingyenesen elérhető és megtekinthető a Queen YouTube-csatornáján az 1992 áprilisában megtartott Freddie Mercury-emlékkoncert.

Az esemény természetesen nemes célt is szolgál: a WHO COVID-19 legyőzését segítő programját is támogathatjuk, melynek célja, hogy a kórházi páciensek megfelelő ellátásban részesüljenek, az egészségügyi dolgozók pedig megfelelő védőfelszerelést kapjanak, valamint, hogy minden lehetséges információ és eszköz rendelkezésre álljon ahhoz, hogy mielőbb kifejleszthessék a járvány ellenszerét. A YouTube ugyanis a koncertfelvétel segítségével összegyűjtött teljes összeget közvetlenül a WHO-nak juttatja majd el.

A Freddie Mercury-emlékkoncertet a Wembley Stadionban rendezték (hol máshol?), amelyen a Queen még élő tagjai mellett többek között David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, a Guns N’ Roses, Robert Plant, a Def Leppard és Liza Minelli is színpadra léptek. A koncert telt házas volt: 72 000 ember nézte a helyszínen, és világszerte több mint egymilliárdan tapadtak a képernyőkre  otthonukban. Az este teljes bevételét a Mercury Phoenix Trust megalapítására használták fel, mely azóta Freddie Mercury egyik legfontosabb örökségeként működik, és eddig közel 17 millió fonttal támogatta az AIDS elleni küzdelmet, a világ 57 országában.

Utolsó koncertek a Budapest Parkban – e héten zárja szokatlan szezonját a Park
Sze. 28., 16:02