A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kevésen múlt az Elvis Presley – David Bowie lemez

2016. január 26., 13:54

Egy új beszámoló szerint Elvis 1977-es halála előtt nem sokkal azzal kereste meg David Bowie-t, hogy közösen dolgozzanak az énekes soron következő, végül soha el nem készült lemezén.

bowie77

Kevés választotta el a világot egy Elvis Presley-David Bowie lemez megszületésétől, amennyiben lehet hinni az amerikai country énekessel, Dwight Yoakammal készült, a The Orange County Registerben megjelent interjúnak. Yoakam a beszélgetésben felidézi, egy 1997-es David Bowie-val való találkozását, mikor az énekes elmesélte neki a történetet, miként kapott egy telefonhívást Elvistől, mindössze hat hónappal annak 1977-es halálát megelőzően. Bowie elvileg a rock’n’roll csillag soron következő, soha el nem készült lemezének produceri feladatait látta volna el azonban az együttműködés ezzel a megbeszéléssel hamvába is halt.

„El sem merem képzelni, hogyan szólt volna egy, az 1977-es Bowieval feldúsított Elvis lemez. Az, hogy mindez nem jöhetett létre, egész biztosan a poptörténet legsúlyosabb tragédiái közé tartozik” – nyilatkozott Yoakam. Bowie egyébként híres rajongója volt Elvisnek, akivel ráadásul egy napon, január 8-án született.