A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kiadják a magyar könnyűzene bibliáját

2015. szeptember 18., 11:22

Éttermi cigányzenétől a Fekete Lyukon át a mindenkori beat és rock hullámokig nyújtózkodó, összefésült tanulmánygyűjtemény kerül a könyvesboltok polcaira. Az Ignácz Ádám szerkesztette Műfajok, stílusok, szubkultúrák oldalain zenészek, társadalom-és politikatörténészek, muzikológusok kukkantanak be a magyar könnyűzene kabátja alá.

mufajok

Keménykötésben, súlyos 256 oldalon érkezik az utóbbi évek talán legátfogóbb könnyűzenei fejtegetése, a Műfajok, stílusok, szubkultúrák – Tanulmányok a magyar populáris zenéről című kötet. A Rózsahegyi és Társa, valamint az MTA Zenetudományi Intézetének gondozásában megjelenő, Ignácz Ádám által szerkesztett gyűjtés tizenhárom tanulmányon keresztül vezet végig a magyar könnyűzene történetén a operettől kezdve a beat generáción és a Kádár-korszak undergroundján át egészen napjainkig.

A kötet szerzői közt az eklektika és objektivitás jegyében akad szociológus, kulturális antropológus, színházi szakértő, egykori levéltáros és zongoraművész is. Barna Emília, Csatári Bence, Hajnóczy Csaba, Heltai Gyöngyi, Ignácz Ádám, Imre Zoltán, K. Horváth Zsolt, Loch Gergely, Ring Orsolya, Riskó Kata, Szabó Ferenc János, Tófalvy Tamás és Tóth Eszter Zsófia diskurzusában végre koherens egésszé áll össze a hazai popkultúra bő egy évszázada, megmutatva, hogyan befolyásolta és befolyásolja mind a mai napig életünket a fogalom, melyet úgy nevezünk, populáris zene.