A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kiadják David Bowie elveszett albumát

2016. július 22., 18:00

A The Gouster több mint előkép, lényegében az a kísérleti anyag, melynek eredményeként 1975-ben megjelenhetett a zenész Young Americans albuma. A nyers és ezeddig kiadatlan dalokat is tartalmazó lemez most egy boxset részeként válik elérhetővé.

Dawid-Bowie-1975-Death-600x400

Kiadják David Bowie egyik elveszett albumát. A januárban elhunyt zenész örökségének kezelői egy boxset részeként hozzák nyilvánosságra, az 1974 augusztusában Philadelphia-ban rögzített The Gouster-t, mely többek között olyan dalokat tartalmaz, mint a Somebody Up There Likes Me vagy a Can You Hear Me. A Who Can I Be Now? (1974-1976) boxset kapcsán az énekes producere, Tony Visconty az 1975-ös Young Americans album felvezetéseként is értelmezhető albumról is megemlékezett.

„David ismeretett meg azzal a szóval, hogy gouster, amely a hatvanas években Chicago-i afro-amerikai juniorok által viselt divatirányzat összefoglaló neve. A valóságban azonban a büszkeség és a jelen levés, bizonyos típusú hype szinonímájaként értelmezhető. Ekkor tájt David és én is nagyon benne voltunk a soul-ban, így igyekeztünk úgy összeválogatni az albumra kerülő dalokat, hogy azok ezt a mentalitást tükrözzék.”

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14