A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kiefer Sutherland: Down In A Hole – első album dalszerző-előadóként

2016. augusztus 27., 14:53

Tavaly láthattuk és hallhattuk, ahogy az X-akták és a Kaliforgia sztárszínésze, David Duchovny az ötvenes évei közepére érve kipróbálta magát dalszerző-énekesként a Bob Dylan/R.E.M./Wilco-féle zenei világ ihlette első lemezével (Hell Or Highwater), most idén augusztusban pedig a 24 című sorozat kemény fickója, a 49 éves Kiefer Sutherland is megjelentette a maga debütáló albumát még inkább Americana és country-rock hangzású gitáros szerzeményeiből.

Donald Sutherland fia nem volt idegen zenei körökben: az első felesége a Chicago együttes gitáros-énekesének, Terry Kath-nek az özvegye volt, játszott Chris Isaak társaságában (ügynökpárost a David Lnych-féle 1992-es Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! mozifilmben) és Courtney Love-val is (William S. Burroughs szerepében a Beat című 2000-es filmben), a forgatásokra mindig vitt magával gitárt (nagy vintage gitárgyűjteménye van), a 2000-es években Ironworks néven saját zenei menedzsmentet és lemezkiadót is alapított Jude Cole gitáros-dalszerző-producerrel, aki végül rábeszélte, hogy más előadók karrierjének segítése mellett készítsen végre saját dalszerzői próbálkozásaiból is egy lemezt.

kiefer-bed

A londoni születésű kanadai Sutherland gyerekkora óta nagy rockrajongó, de előadóként inkább az amerikai country vonal felé tendált, és volt is táptalaja a stílushoz illő szerzeményihez, az életmód (a kilencvenes évek végén vett egy montanai ranch-ot lovakkal, tehenekkel és bikákkal, rodeókra járt, néha nyert is), a párkapcsolatok (zavaros nőügyei mellett két válással végző házassága is volt), az alkoholproblémák (többször letartóztatták ittas vezetésért, még börtönben is ült másfél hónapot) és az erőszakos viselkedésre való hajlam terén is (2009-ben például lefejelt egy divattervezőt, de akkor megúszta per nélkül).

A Jude Cole farmján és társszerző-produceri segítségével felvett Down In A Hole című Kiefer Sutherland-album itt hallható:

Can’t Stay Away
Truth In Your Eyes
I’ll Do Anything
Not Enough Whiskey
Going Home
Calling Out Your Name
My Best Friend
Shirley Jean
All She Wrote
Down In A Hole
Gonna Die |

a Can’t Stay Away júliusi videója. . .

. . .  és tegnapelőtti élő előadása Jimmy Kimmel tévéműsorábn:

az első kislemezdalnak, a Not Enough Whiskey-nek a márciusi klipje. . .

. . . és májusi élő előadása Nashville-ben a legendás Grand Ole Opry műsorban:

.
kisfilm az album születéséről két részben:

.
az album és a kislemezek borítója:

kiefer-down

kiefer-down2

kiefer-not

kiefer-cant

Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33
Placebo: Surrounded By Spies – új szám a Never Let Me Go album bejelentéséhez
nov. 9., 4:35
Jennylee / Warpaint: Clinique – kislemezdal a teljes csajkvartett közreműködésével
nov. 8., 14:02