A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kilari és Luka már ma a szerelem hullámhosszán hasít

2016. február 12., 18:16

A mai műsor az emberekről, az emberekhez és a szerelmes emberekhez szól.

Még nem tudhatjuk, milyen lesz az idei: ki milyen irányból és mekkora erővel borul majd kedvese nyakába, ugrik az ölébe, veti magát a kandalló előtt bámészkodó ex-jegesmedve szőrméjére, de az biztos, hogy nem volt mindig ilyen békés a szerelmesek napja.

Férfias, vagy nőies ajándéknak számított-e, azt mindenki döntse el maga, de 1929. február 14-én, a szesztilalom idejének kellős közepén Al Capone hetven ólomgolyóval lepte meg egy rivális chicagói banda öt tagját.Kilari és Luka emlékezve az amerikai gengsztervilág egyik leghírhedtebb maffialeszámolására nosztalgikus és egyben romantikus felhanggal tesz kitérőt az érzelmek ingoványos mangróve mocsarán.

A műsor zenei oldala sem feltétlenül az egymásba kapaszkodó lassúzóknak kedvez, de mindenképp az emberi kapcsolatokat boncolgatja.

Nem véletlen volt a los angelesi Dillion Francis édesapja természetgyógyász: valamivel csak keresztezhette anno fiacskáját, mert bizony ő is rendesen bánik kedves páciensekkel. Nemcsak, hogy Nem Vaj a Not Butter című masszív gumicsákány, de az a darab az, amire a Hortobágyon is vajat köpülnének egy karikás ostorral.

Valóban rendben van: ahogy Nils Frahm átfuttatta külső vinyóján az oregoni Peter Broderick And It’s Alright harmónia és kipp-kopp menetét. Nos, talán erre… igen erre lehet sugdolózni szépeket egymás hallójárataiba. Ha tudsz jobbat annál, amit mi adunk.

Lane 8 és Matthew Dear összeölelkezéséből pedig az Undercover himnusza préselődött ki.

Szerencsés párosítás ez a Frisco-Detroit-Michigan tengelyen.

Címkék: