A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kilari & Luka ma este nem akarja megkerülni David Bowie-t

2016. január 15., 20:00

Mivel legkevesebb két ok miatt is megkerülhetetlen, ezért mi is csatlakozunk a világ többi részéhez és párás tekintettel kutatunk monogramos textílzsebkendőnk után, hogy búcsút intsünk David Bowie egyre távolodó űrközi kapszulájának.

Az egyik ok: az elmúlt ötven év popkultúrája egész más képet mutatna, ha nem ő lett volna az egyik fő infúziós palack, melyből dőlt az „oldat”.

A másik ok: egyszerűen az, hogy nem akarjuk megkerülni.

Ezért fel is hívtuk Wágner Gábor, Bowieológiai főmunkatársat, hogy meséljen a rajongásról, a múltról és a jövőről. Aláfestésnek egészen az 1974-es Fame dalig csavarunk vissza, a csavar viszont dupla, mert Damage remixében érkezik.

Azután Ausztrália felé vesszük az irányt: a Voltaire Twins Perthből érkező nagyon new wave a Glass Teeth dallal. Jordan F. zenéje, Morilla hangjával, a melbourne-i fülledt nyáréjszaka medencébe bambulását pöffentjük alá a ’80-as évek cigifüstös diszkólámpásával – ezt tudja a Set Me Free. Trivecta által mesterien összerakott The Vale című pszichedelikus glitch-hop annyira friss, hogy még a kezünket is megégette, miközben felraktuk nektek a korongot.

Ez van: nyakunkon a fogcsikorgató mínuszok.

Ha jót akartok, melegedjetek a mi lemezjátszónk parazsánál: ma 22:00-tól.

Címkék: