A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kim Dzsong Un saját csajzenekarával oldaná a nemzetközi feszültséget

2015. december 9., 22:00

Az észak-koreai diktátor egy hetes kínai turnéra küldi a maga alapította, kizárólag női tagokkal operáló popzenekarát. Az együttes dalaiban természetesen egytől egyig Dzsong Un aranyszívét és egyéb megkérdőjelezhetetlen értékeit méltatja. A pekingi kiruccanástól a Kína és Észak-Korea közti diplomáciai gubancok kifésülését várják.

morabong

Saját csajzenekarát küldi Pekingbe Kim Dzsong Un – számolt be róla a CNN. A Moranbong nevű, 2012-ben a diktátor maga alapította, kizárólag női tagokból álló együttes egy hetes diplomáciai turnéjával az Észak-Korea és Kína közti viszonyt hivatott ápolni. A hírt az észak-koreai nemzeti hírügynökség a KCNA is megerősítette, miszerint a dalaiban többek közt Kim Dzsong Un „meleg szívéről” és „édes mosolyáról” éneklő pop kollektíva hamarosan baráti koncerteket ad majd a kínai fővárosban.

A helyzet pikantériája, hogy az ENSZ csütörtöki ülésén tárgyalják Kim Dzsong Un a náci birodalom módszereihez hasonlított bűntetteit, annak érdekében, hogy a diktátort az emberiség ellen elkövetett bűnei miatt nemzetközi bíróság elé állíthassák. Kérdés persze, hogy a vitában vétójoggal rendelkező Kína, hogyan helyezkedik majd a kényes szituációban.

https://www.youtube.com/watch?v=fL7-7shibkw