A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kimászott a gödörből a meglepetések rendezője

2017. május 3., 17:48

Night Shyamalan, a Hatodik érzékkel robbantott 1999-ben, csinált még utána egy-két jó filmet, de aztán lejtmenet következett. Az utolsó léghajlító és A Föld után című szuperprodukcióit sokan a mai napig nem tudják neki megbocsátani.


A rendező azonban legutóbbi két filmjével – A látogatás, Széttörve – visszatért régi önmagához, és újra a legjobbak között emlegetik Hollywoodban. „Rájöttem, hogy mindenki azt várja tőlem, legyen a film végén egy nagy csavar, mint a Hatodik érzékben és a Sebezhetetlenben – mondja Shyamalan legutóbbi interjújában. – Ez azonban egy idő után már nem működik, ahogyan az sem igaz, hogy minél drágább filmet csinál az ember, annál nagyobbak a lehetőségei. Talán közhelyesen hangzik, de igaz, hogy ha az ember meg akar újulni, el kell felejtenie, amit addig tudott. Így tudtam visszatérni a gyökereimhez. Újra kevés pénzből forgatok, és arra törekszem, hogy a sztori friss és eredeti legyen. Ezért működik A látogatásés a Széttörve is: szinte egy pályakezdő rendező filmjei.”
Shyamalan most összehozza a Sebezhetetlen és aSzéttörve cselekményeit és hőseit. Ezzel saját szuperhősös univerzumot teremt, amely igény szerint továbbfejleszthető. A készülő Glass című filmben (magyar bemutató valamikor 2019-ben) a Sebezhetetlen sztárjai, Bruce Willis és Samuel L. Jackson találkoznak a Széttörve skizofrénjével, James McAvoyjal.