A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

King Gizzard & The Lizard Wizard – itt az első a három októberi album közül +FRISSÍTÉS: itt van mindhárom!

2022. október 7., 9:28

A King Gizzard & The Lizard Wizard ausztrál pszichedelikus rockerei évente átlagosan két stúdióalbummal jelentkeznek, de néha jobban megszaladnak: 2017-ben öt nagylemezt adtak ki (Flying Microtonal Banana, Murder Of The UniverseSketches Of Brunswick EastPolygondwanalandGumboot Soup) és idén is így tesznek. A 2019-2021 közt megjelent öt stúdióanyaguk (Fishing For FishiesInfest The Rats’ Nest, K.G., L.W., Butterfly 3000) után most egyazon naptári évben alatt állnak elő öt sorlemezzel: a tavaszi Made In Timeland és Omnium Gatherum mellé 2022 októberére további három új albumot is beígértek – és az egyik már itt is van!

A vizuálművész-haver Jason Galea által tervezett borítókkal megjelenő három album közül az igazi King Gizz-rajongóknak ajánlott, október 11-én érkező Laminated Denim a csak vinyl formátumban kiadott márciusi Made In Timeland testvérdarabja lesz (szintén két 15 perces experimentalista kompozíció szerepel rajta), az október 28-ra ígért Changes pedig egy olyan gyűjtemény, melynek darabjait a tagok 2017 és 2022 közt rögzítették mindenféle stúdiókban, sufnikban, hotelszobákban, repülőgépen, buszokon, parkolókban – a ma megjelent Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava viszont egy koncentrált hagyományos lemezanyag a multiinstrumentalista-producer-frontember Stu Mackenzie irányítása alatt (már persze ha egy ilyen formabontó-stíluskalandozó zenekar esetében van értelme a hagyományos meghatározásnak). Az aktuális elszállós „dzsemmelős periódus” jegyében készült, a klasszikus pszichedéliától funkos és dzsesszes irányokba is kalandozó albumot a szeptember-október fordulóján élőben is bemutatott Iron Lung és Ice V című kislemezdalok vezették fel, most pedig már a teljes hétszámos anyagot is végighallgathatjuk.

a gitáros-basszista Joey Walkert szerepeltető Ice V klip Danny Cohen rendezésében. . .

. . . az Iron Lung animált SPOD-videója. . .

. . . a Magma című dal e heti élő ősbemutatója. . .

. . . és a teljes Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava album:

.
az október 11-én két pontosan 15 perces játékidejű számmal megjelenő Laminated Denim nagylemez borítója:
FRISSÍTÉS: a megjelenés után ez az album is felkerült a zenekar Bandcamp-oldalára!

.
az október 28-án érkező Changes album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:
FRISSÍTÉS 2: a Hate Dancin’ klipdallal felvezetett lemezanyag is meghallgathatóvá vált itt a megjelenés után!

.
ráadásként itt az idén júliusban közzétett Demos Vol. 3 + Vol. 4 gyűjtemény, mely a tavalyelőtti Demos Vol. 1 + Vol. 2 kiadvány folytatása:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47