A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

King Gizzard & The Lizard Wizard: Butterfly 3000 – újabb album fél nappal megjelenés előtt

2021. június 10., 16:20

Új King Gizzard & The Lizard Wizard-stúdióalbumokból 2017-ben ötöt kaptunk (Flying Microtonal Banana, Murder Of The Universe, Sketches Of Brunswick East, Polygondwanaland, Gumboot Soup), 2019-ben kettőt (Fishing For Fishies, Infest The Rats’ Nest), a 2020-as járványévben már csak egyet (K.G.), de 2021-re újra felpörgött a melbourne-i sztahanovista rockerek gyártósora: a tavalyi lemez idén februárban megjelent L.W. című testvérdarabja után tavasszal jött a meglepetés-bejelentés, mely szerint június 11-én újabb album érkezik Butterfly 3000 címmel – és mivel Ausztráliában már most péntek van, itt már hallható is.

Az új – sorrendben 18. – KGATLW-sorlemezről a gitáros-énekes-producer Stu Mackenzie és zenésztársai előre csak annyit árultak el, hogy egy „kancsalító autosztereogram” borítós „melodikus és pszichedelikus” album lesz, amit nem előznek meg kislemez- és klipdalok, és az ígért dallamosság tényleg átüt szintetizátoros táncdalok és dream pop számok formájában, amivel csak tovább tágul a zenekar eklektikus univerzuma.

a King Gizzard & The Lizard Wizard teljes új Butterfly 3000 albuma itt hallható:

.
közben a héten a zenekar dobosa, Michael Cavanagh a becenevén Cavsként bejelentette idén várható címnélküli első szólóalbumát, melynek beharangozójaként a Terminátor 2. – Az ítélet napja mozifilm nyomán elnevezett T2JD című kilencperces kompozíciót már be is mutatta John Angus Stewart videójával:

A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45
King Gizzard & The Lizard Wizard: Black Hot Soup (DJ Shadow “My Own Reality” Re-Write) – videoklip
jan. 7., 13:01