A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

King Gizzard & The Lizard Wizard: Butterfly 3000 – újabb album fél nappal megjelenés előtt

2021. június 10., 16:20

Új King Gizzard & The Lizard Wizard-stúdióalbumokból 2017-ben ötöt kaptunk (Flying Microtonal Banana, Murder Of The Universe, Sketches Of Brunswick East, Polygondwanaland, Gumboot Soup), 2019-ben kettőt (Fishing For Fishies, Infest The Rats’ Nest), a 2020-as járványévben már csak egyet (K.G.), de 2021-re újra felpörgött a melbourne-i sztahanovista rockerek gyártósora: a tavalyi lemez idén februárban megjelent L.W. című testvérdarabja után tavasszal jött a meglepetés-bejelentés, mely szerint június 11-én újabb album érkezik Butterfly 3000 címmel – és mivel Ausztráliában már most péntek van, itt már hallható is.

Az új – sorrendben 18. – KGATLW-sorlemezről a gitáros-énekes-producer Stu Mackenzie és zenésztársai előre csak annyit árultak el, hogy egy „kancsalító autosztereogram” borítós „melodikus és pszichedelikus” album lesz, amit nem előznek meg kislemez- és klipdalok, és az ígért dallamosság tényleg átüt szintetizátoros táncdalok és dream pop számok formájában, amivel csak tovább tágul a zenekar eklektikus univerzuma.

a King Gizzard & The Lizard Wizard teljes új Butterfly 3000 albuma itt hallható:

.
közben a héten a zenekar dobosa, Michael Cavanagh a becenevén Cavsként bejelentette idén várható címnélküli első szólóalbumát, melynek beharangozójaként a Terminátor 2. – Az ítélet napja mozifilm nyomán elnevezett T2JD című kilencperces kompozíciót már be is mutatta John Angus Stewart videójával:

Twin Shadow – újabb klipdalok a dominikai-amerikai producer-énekes ötödik albumáról
jún. 21., 3:13
Laura Mvula feat. Simon Neil: What Matters – klipduett a Biffy Clyro frontemberével
jún. 20., 20:30
Natalie Imbruglia: Build It Better – videoklip a hat év után érkező új Firebird albumról
jún. 19., 17:18
Idles-, Soccer Mommy- és Starcrawler-számok a Dark Nights: Death Metal Soundtrack albumon
jún. 18., 5:59