A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

King Gizzard & The Lizard Wizard: Self-Immolate – újabb metáldal és klip a Rammstein bűvöletében

2019. május 29., 6:53

Az ausztrál King Gizzard & The Lizard Wizard tagjai a 2017-ben kiadott öt stúdióalbumuk (Flying Microtonal Banana, Murder Of The Universe, Sketches Of Brunswick East, Polygondwanaland, Gumboot Soup) után idén ismét bepörögnek: a szintetizátoros Cyboogie és a psych-folkos Fishing For Fishies klipdalokkal beharangozott áprilisi Fishing For Fishies bugilemezük még meg sem jelent, mikor már elkezdtek egy másik, ezúttal metálos albumot felvezetni – a Planet B videó párdarabjaként itt egy újabb thrash metal őrületük is, Rammstein-tüzeskedéssel!

A King Gizzard & The Lizard Wizard gyakorlatilag egy új 1986-os Voivod-számot írt” – jellemezte találóan Uj Péter a múlt havi Planet B dalt, és a most érkezett Self-Immolate is ugyanebben az irányban halad tovább. Bár az idei második – hét év leforgása alatt a 15. – King Gizzard & The Lizard Wizard-albumot még nem jelentették be (a rajongóik meggyőződése szerint Auto-Creamate lesz a címe), a gitáros-énekes Stu Mackenzie frontember az ausztrál Triple J rádióban adott mai interjúban elmondta, hogy egy igazán heavy lemezre számíthatunk: „Próbáltuk a lehető legkeményebbre venni, a rémisztőség és a gyorsaság egy olyan újabb szintjére emelni, amit még sosem csináltunk. Mi nem heavy metalt játszva nőttünk fel, szóval ez máshonnan jön, mint általában szokott.”

Az 1990-es születésű Stu számára nyolcéves korában a Rammstein jelentette a bevezetést a metálba, így nem meglepő, hogy a már címével – az Auto-Creamate-hez hasonlóan – önégetést ígérő (sztorijával pedig a Vénusz forró felszínét vizionáló) Self-Immolate dal éjszakai klipjében a King Gizzard-tagok benzinnel és tűzzel kerülnek közeli kapcsolatba. A nemezisük ugyanaz a tetovált kopasz ember, aki a Planet B nappal játszódó videójában is vadászott rájuk – és ezt a kisfilmet is John Angus Stewart rendező-operatőr forgatta.

I have gone insane oh
I lust for volcano
Be with molten lava
Give me my nirvana
I have no vertigo
I lust for tornado
Be-uh-lief upon him
Venusian melt-a-mare

Venusian sickness dire
I want to be set on fire
Venusian, gather while I
Venutially catch on fire
Auto-cremate
Self-immolate

Like a bird in a cage
Aerostat habitat
To motion, I am slave
Give me hell I want that
Venusian sickness
Venusian bilious
Venusian nausea
Venusian melt-a-mare

Venusian sickness dire
I want to be set on fire
Venusian, gather while I
Venutially catch on fire
Auto-cremate
Self-immolate

.
a gitáros-énekes Stu és a dobos Michael ‘Cavs’ Cavanagh egy friss rádióinterjúja az új dalról és a közelgő metálalbumról:

.
ellenpontként itt a múlt hónapban megjelent Fishing For Fishies nagylemez:

.
FRISSÍTÉS: a Rammstein ihlette új King Gizzard & The Lizard Wizard-klippel egy időben maga a Rammstein is pont előállt egy vicces videóval, a címnélküli új album Ausländer című dalához, Jörn Heitmann rendezésében!

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47