A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kirsten Izer: Wrapped In Gold – egy 19 éves dalszerző-énekesnő debütálása

2015. július 29., 13:47

Első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunkban Ryn Weaver, Dotter, Seinabo Sey, Bea, Jetta, RÉN, Cléa Vincent, Sasha Siem, Indiana, Courtney Barnett, Marika Hackman, az Ibeyi ikrek, SOAK, Flo Morrissey, Tei Shi, Natali Felicia, Alessia Cara, Aurora, Kaya Stewart és Chagall után jöjjön a 19 éves amerikai dalszerző-gitáros-énekesnő Kirsten Izer, aki tegnap tette közzé az első számot szeptemberre várható első EP-jéről.

A New Jersey állambeli Colts Neckből való Kirsten Spruch még csak tavaly érettségizett, de már egy évtizede ír dalokat. Miután apja megtanított neki egy Pink Floyd-dalt pengetni akusztikus gitáron, autodidakta módon képezte magát (van olyan akkord, amit kicsit furcsán is fog le), és a generációjánál szokásos YouTube-feldolgozások mellett ontotta a saját szerzeményeket (a videóit is saját maga rendezte). A gimnázium utolsó két évében egy Downtown Hour nevű nyolctagú ska zenekart is vezetett, majd tavaly egy Obama Lasagna nevű rockzenekar élére is állt, de a komoly terve végig a szólóelőadóként való érvényesülés maradt. New Yorkba költözve egy éve már a Kirsten Izer művésznevet használja, idén januárban pedig a haját is szőkére festette, amolyan Blondie-fazonra, de bizonyára egyik újabb példaképének, St. Vincentnek a frizuraváltásai is hatással voltak rá.

kristenizer-stv

A tinikedvencektől az utóbbi években az indie/alternatív zenék felé orientálódó (kedvencei közt Fiona Apple, Angel Olsen, Lana Del Rey, Mac DeMarco, a Bombay Bicycle Club, az Alt-J és az Arcade Fire nevét is említő) dalszerző-gitáros-énekesnő pár napja jelentette be szeptember 25-re What If This Is It? című első EP-jét, melyről az első beharangozó számnak, a zongorás nyitányú Wrapped In Goldnak az ősbemutatóját tegnap tartotta a Nothing But Hope And Passion zeneblogon.

kristenizer-whatif

a most júliusban írt Daisy című új dal:

egy 2015-ös feldolgozás a Chris Isaak-féle Wicked Game-ből:

.
egy összeállítás a dalszerző-énekesnő 2013-ban, 17 évesen közzétett számaiból és saját rendezésű videóiból:

Polish Town

When You Are Near

Easily Influenced

Let’s Go Swimming

.
a You Can (Not) Change még 2012-ből:

.
Kirsten legelső fellépése 12 évesen, 2008-ban:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39