A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Klasszikus filmtrükökkel élesztik fel a Szörnyecskéket

2015. november 29., 17:16

Több, mint három évtized után új epizóddal tér vissza a mozikba a Szörnyecskék. A gonosz plüsslényekkel operáló, nyolcvanas évek béli horror-komédiát az ígéretek szerint új univerzumba emelnék át. A filmhez már az eredeti producer, Steven Spielberg is leigazolt.

gremlins

CGI varázslatok helyett klasszikus filmtrükkökkel térne vissza a vászonra a Szörnyecskék – írja az NME. Az 1984-es eredeti film és az 1990-es második rész főszerepét játszó Zach Galligan megerősítette, valóban felélesztik a bolyhos és bűbájos, ám éjfél utáni étkezés vagy nedvesség hatására vérmes fenevaddá változó lény, Gizmo karakterét. Azt már korábban tudni lehetett, a Red Eye és a Disturbia forgatókönyvéért is felelős író, Carl Ellsworthot év elején felkérték, készítsen szövegkönyvet egy új Szörnyecskék filmhez.

Galligan az eredeti film november 25-i vetítésén a BBC-nek elmondta, az új film az eredeti történet reprodukciója lesz, még csak nem is érvényes folytatás. A színész elmondása szerint az 1984-es mű forgatókönyvírója, Chris Colombus rendkívül közel érzi magához a Szörnyecskéket, hogy „amíg életben van, senki nem alkothatja újra a filmet.”

Galligan szerint épp ezért inkább olyasféle kapcsolódásra lehet számítani, mint az 1993-as Jurrasic Park és a 2015-ös Jurassic World című filmek esetében. Annyi azonban már bizonyos, a Szörnyecskék megújításában az eredeti film producere Steven Spielberg is segédkezik majd.